vineri, 5 iunie 2009

Centrul mesei - cheia in jocul pozitional

Un mare avantaj in jocul pozitional este sa stii sa ajungi in mijlocul mesei. Asa nu o sa ramai cu siguranta la o lovitura foarte lunga, si de asemenea inveti sa eviti traiectoriile catre buzunarele de mijloc.
Sigur ca sunt o gramada de exercitii si driluri peste tot, totusi pentru mine acestea au fost cele mai simple si mai eficiente, din fiecare categorie de efect. Pentru azi, stop si follow.

Cu stop - toate aceste exercitii se executa cu efect central. Bila alba trebuie sa ramana dupa lovitura in apropierea centrului mesei. Aceste exercitii se pot modifica daca va plictisiti, si sa incercati sa pozitionati alba spre partea superioara a mesei, pe aceleasi traiectorii marind viteza imprimata.
Follow - efect de inainte. Lovitura 1 si 2 se executa cu efect interior, respectiv dreapta sus si stanga sus. Lovitura 3 este una dintre preferatele mele, construieste o lovitura frumoasa si solida. Se da cu efect sus central, in forta ( force follow ). Lasati tacul sa urmeze bila alba. Nu este o lovitura plesnita, mai degraba de urmarire. Este o lovitura exploziva, mie atunci cand imi reuseste foarte bine imi da o siguranta extraordinara. PS : pozitiile de pe diagrame sunt aproximative. Ideea este cea care conteaza, si nu uitati ca puteti sa le modificati, sa variati efectul ..... Posibilitatile sunt practic infinite. Vestea buna este ca subconstientul inregistreaza tot, vestea proasta este ca nu la toti le reproduce exact atunci cand trebuie, adik in meci :))))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu