luni, 5 februarie 2018

IDM AMATOR - am luat cupa !

Nu am mai jucat prea mult de la ultimul Amator  decat cateva ore de antrenament tot la IDM. 
M-am mai obisnuit cu mesele si am mers ieri la concurs cu pofta de joc.
Mie personal imi place biliardul de concurs mai mult decat cel de distractie.
Am tot discutat in ultimul timp despre elementele importante ale loviturii si ce anume este mai relevant la urma urmei. Daca la mecanica poti lucra tot timpul si majoritatea oamenilor pot dezvolta o mecanica cel putin multumitoare, diferenta se face la abordarea jocului si nu in ultimul rand la acceptarea lui. Sunt foarte multi jucatori buni care nu trec de fazele mecanice si nu pot absorbi ce se intampla. Dupa mine cea mai importanta este imaginea loviturii, impulsul vizual atat inainte de a incepe lovitura cat si in ultimul moment inainte de lovitura. Foarte multe corectii se fac automat fara ca noi sa putem interveni constient.
Asa ca am incercat cat mai mult sa fac asta doar sa vad inainte lovitura si sa joc cat mai agresiv, asa cum imi place mie cel mai mult.
Am inceput ziua facand cumparaturile la piata, ca orice pensionar veritabil :)))  Si ca sa fie liniste in casa
Am inceput bine in grupe am tras cu incredere, am fortat  nouar cu 3 mante,  cu 4 mante... si chiar au iesit. Si la toti de 9 cu tupeu. Intra bine nu iarasi bine.  Am incercat sa joc cat mai repede chiar cu riscul ratarilor. Doua victorii, am iesit de pe locul 1 din grupa cu George Popescu si veteranul Tudor Daniel. Amandoi tragatori buni de altfel.
Am trecut in primii 32 de amicul Bobonete si in primii 16 iarasi un meci greu cu Gabi Guresoae. De la 3-1 a revenit 3-3 cu masa si break. Era groasa :))) am fost mai proaspat pe final si am castigat.
In primii 8 deja era greu, am avut un meci tensionat cu Nick Berendea. La 2-2 am ratat amandoi 9. Si am facut ce nu trebuia incercand sa fiu cat mai sigur am dat usor stil lesinat la 9 am ratat. S-a strecurat indoiala pana m-am cacait eu :))) Am iesit la aer si  meciul s-a intors, cateva lovituri de siguranta bune, incredere,a mai ratat si el, putina sansa si pana la urma am reusit sa castig.
In semifinala am trecut pe masa televizata , masa 0 unde mi se pare greu de jucat. De la lumini si caldura emenata nu vad bilele la fel ca pe celelalte mese. Noroc ca am avut sansa sa intru bine in meci de la inceput si am jucat multe sigurante bune, ca spargerea a fost praf :) 4-0 cu domnul Cotescu ... nesperat ... 5-2 in final. Am avut timp sa beau o cafea cat s-a jucat cealalta semifinala, amuzanta prin desfasurare si schimbul amical de replici intre Ionut Ciobanu si Adi Cocolin castigata clar de primul. Asa am jucat finala doi conjudeteni ca sa zic asa. Sincer nivelul a fost destul de slab in finala, ma luase oboseala si am cam tras de mine in multe momente, viteza mesei m-a derutat. Dar am stat acolo si mi-am jucat sansele cat mai bine posibil. Am jucat mai mult la siguranta, 2 capete ... Din fericire nici Ionut nu a fost la turatie maxima M-am lasat prost pe 9 de 3 ori, mai in spate. O data am dat cu manta si am ratat, de celelalte ori mi-am luat inima in dinti si am jucat foarte taiat la jumatate.
Din fericire i-am bagat si am prima cupa pe anul asta. Yeeeeee cel mai frumos sentiment cand ramai ultimul
 Sunt pregatit sa mai iau 2 jocuri in martie la vreun campion din astia ... mondiali , europeni :)))

8 comentarii:

  1. sa iti fie de bine! si ce dreptate ai cu vizualizarea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari si la cat mai multe! Predatorul incepe sa si faca efectul.

    Ca tot v am gasit pe amandoi aici, ceva noutati cu TAC ul?

    RăspundețiȘtergere
  3. revenind... zero sanse in sema parc. se vrea mutat clubul in alta locatie, insa nu se stie daca se si poate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pacat sper sa poata face mutarea

      Ștergere
    2. hmm...nasol, e greu, e ceva suprafata, in oras costa, poate tot intr-un spatiu din asta sa reuseasca pentru o chirie mai mica. Nu stiu ce a fost acolo dar superficialitate sigur a fost. Ar fi o pierdere sa nu l mai deschida.

      Ștergere