duminică, 9 noiembrie 2014

Gaseste linia

Nu prea am mai scris in ultimul timp si am avut multe de facut. Am avut ceva rezul
tate frumoase locul 2 la etapa de nationale de la Tac Biliard, sau ultimul concurs de la Titan castigat in finala cu finul George Popescu. Cand reusesc sa joc doar lovitura, fara asteptari, fara ezitare, merge bine jocul.

In ultimul timp am inceput sa ma concentrez mai mult pe impartirea loviturii. daca te-ai asezat pe lovitura si nu ai in cap linia de lovire este clar ca nu ai facut ce trebuia si cand trebuia.
Toate au un sens, intai vezi lovitura, dupa care trebuie sa alegi/vezi/simti directia si intensitatea pe care trebuie sa lovesti.
O data ce ai directia, restul este automatism, te pui pe linie si lovesti spre unde ti-ai propus. Dar, nu este asa usor, pentru ca nu o facem atat de simpla. O complicam, facem lucrurile mai grele decat ar trebui. Si daca esti jos pe linie dar nu esti convins ca lovitura ai mari sanse sa o ratezi. dar nu trebuie nici sa fii prea sigur ca o bagi.
Partea cea mai importanta a loviturii este dupa parerea mea previzualizarea si gasirea liniei de atac sau a unui reper catre care trebuie sa lovesti. Daca reusesti de cand pleci in lovitura si pana se incheie ultimul balans sa pastrezi aceeasi legatura / intensitate cu punctul/directia spre care lovesti fara a lasa altceva sa iti interfereze focusul, ai mari sanse sa bagi bilele in mod constant. Este o greseala frecventa de a renunta la focus inainte ca sa se incheie lovitura.
Acum asta incerc, jos pe lovitura ma concentrez doar la directia de lovire fara sa conteze ce se intampla dupa. Pentru ca analiza am facut-o sus ( unde si cum sa lovesti), jos este doar executie. Pur si simplu, fara 1000 de balansuri fara alte nebunii doar se te pozitionezi corect, sa faci balansul pana la capat.
Partea buna este ca daca reusesc sa vad directie, punct spre care sa lovesc, de multe ori creierul compenseaza singur anumite chestii.
Cu alte cuvinte trebuie chiar sa te uiti acolo unde trebuie sa lovesti. daca stii ca te-ai pus bine pe lovitura, ai lovit cum trebuie si ai trecut cum trebuie prin bila alba, nu prea ai ce sa iti reprosezi indiferent de rezultat. la tintire mai gresim cu totii ca nu suntem roboti. dar pentru a juca biliard la nivel inalt nu avem voie sa gresim la abordarea loviturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu