vineri, 5 august 2016

Finala CM Bila 9

Albin Ouschan a iesit definitiv de sub umbra surorii sale, Jasmine Ouschan, prima din familie care a devenit un star in biliard. Asa cum a declarat si el, multi ani a fost catalogat ca 'Fratele lui jasmine". Dupa ce a pierdut finala acum 2 ani in fata lui Feijen, anul acesta a fost imbatabil. tare ca o stanca, foarte calm, cu un joc extrem de curat si precis, Albin a marsaluit spre finala, castigand in sferturi la spumosul Jayson Shaw, care a trecut in primii 64 de Ko Pin Yi, Denis Orcullo si in decisiv cu Atiom Koshevoy dupa ce a fost condus 9-4 !  De partea cealalta, Shane van Boening, finalistul de anul trecut a pierdut primul meci in grupe, apoi a trecut serios la dat cu sapa si a ajuns iar in finala. Un amanunt interesant, dupa semifinale in cele 2 ore libere, Albin a mers la hotel, a mancat ceva , s-a relaxat. Shane a ramas la masa de joc sa se antreneze. In finala Shane a parut fara benzina , uzat  si a facut cateva greseli mari la nivelul lui. In schimb Albin a fost din nou remarcabil si a castigat prima oara in cariera titlul mondial.
Meciul  a fost postat pe facebook pe linkul de mai jos.

https://web.facebook.com/BuenaBolaPortalBillarMx/videos/1129932557078074/

3 comentarii:

  1. Foarte buna descriere,de fapt asta as fi vrut sa spun si eu in mare.Albinul intra in istorie dupa doua finale dintre care una castigata.Mie mi a placut omul,lovituri foarte bune si eficiente desi nu pare spectaculos dat fiind lentoarea cu care joaca.Spuneai anul trecut de Shane ca e un robot care a schematizat jocul la maximum,dar ce spui de robotul Albin?S a descarcat si a avut o grimasa timp de mai putin de o secunda si apoi a revenit la forma(fata) originala de parca era la coada la cartofi si nimic extraordinar nu s ar fi intamplat.

    A demonstrat ca acum doi ani nu a fost o intamplare,omul asta e ca o stanca,fara emotii ,fara trac,tacticos si imperturbabil ,cu lovituri de precizie chirurgicala.

    Singurul regret e ca nu au fost difuzate mai multe meciuri si nu ne am putut bucura ca in alti ani de acest campionat.As spune ca nu am avut nici un meci al turneului,cum a fost confruntarea din semifinale de anul trecut dintre Kop-chil Yi si Wu xia nustiucum.Poate sa fie meciul turneului dpdb al spectacolului revenirea lui Shaw insa un meci de factura atat de buna ca cel amintit mai sus nu am vazut.

    Repet,Albin intra in istorie,acum e randul surioarei sa faca ceva,parca e ocolita de marile rezultate.

    Pe anul viitor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa mine meciul turneului a fost Shaw cu Koshevyy aproape numai mese, tensiune ... A fost filmat de boyes, e pe facebook undeva

      Ștergere
  2. Meciul turneului asta e ,categoric.

    In alta ordine de idei,un castigator atipic acest austriac dat fiind lipsa lui de palmares.M am uitat pe wikipedia si in afara de china open si dutch open castigate in 2015 nu are nimic notabil.Cu toate astea nu poate fi considerat un castigator nemeritat sau intamplator,dovada finala de acum doi ani.
    Sper doar sa confirme aceasta valoare prin castigarea mai multor concursuri de anevergura.Inca e tanar,zilele astea implineste 26 de ani deci are timpul sa faca o cariera frumoasa.

    RăspundețiȘtergere