marți, 13 septembrie 2016

Campionatul Mondial de 14.1 Disputa Jayson Shaw - Earl Strickland

Asa hulit cum este Earl, "nebunul" s-a pus pe bagat bile si a ajuns in finala, fiind invins extrem de greu 300-270 de catre Mika Immonen ! In semifinala a avut loc o disputa cu noul print Jayson Shaw. Earl a tot masurat o combinatie cu 10 in buzunar, dar a anunta gresit 2 in loc de 10. Shaw a facut mare scandal pe facebook si acolo ca trebuia sa ii se dea fault. Dupa tot scandalul directorul de turneu a decis in favoarea lui Earl, pentru ca lovitura era evidenta. Corect zic eu din punct de vedere al jocului, chiar daca a gresit confundand cele 2 bile albastre. Si dupa parerea mea rusinica domnului Shaw care ar fi vrut sa castige cu orice pret.
https://www.facebook.com/capull0/videos/1279786532065481/?hc_location=ufi
https://www.facebook.com/jayson.shaw.77/videos/1237028029704043/
https://www.facebook.com/arturo.reyes.104855/videos/10154118342558401/

15 comentarii:

  1. Păi de ce rușinică? Are dreptate omul. La cât s-a învârtit pe lângă bilele acelea nu avea cum să nu vadă că numărul bilei era 10 și nu 2. Anunți 2… trebuie să bagi 2. Nici un regulament nu prevede confuzia… iar dacă lovitura evidentă nu se anunță mai bine tăcea. A zis 2? Să fie sănătos...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-mi place să intru în polemică dar acel punct din regulamentul WPA se referă la loviturile neevidente, cele care trebuiesc anunțate pentru a nu exista vreo confuzie. Nu se spune că trebuie să ceri repetarea anunțului făcut de jucătorul aflat la masă ci se specifică că în cazul unei lovituri care nu este evidentă ( sau nu ești sigur de intenția jucătorului ) poți cere anunțarea acesteia. Dar ce te faci dacă jucătorul deja a anunțat? Îl pui să repete? Unde scrie acest lucru? Nu am văzut ( inclusiv în traducerea lui Iulian ) vreun cuvânt care să se refere la faptul că bila anunțată trebuie să aibă traiectorie liberă spre buzunar sau că trebuie să pui jucătorul să repete intenția… articolul face referire la loviturile care nu sunt evidente și tocmai de aceea am spus că dacă ar fi tăcut și nu ar fi anunțat bila 2 ar fi fost destul de greu din partea lui Shaw să conteste lovitura, chiar dacă s-ar fi ascuns după prevederile articolului… bila 10 și intenția fiind evidentă. Moral nu este corect ceea ce a făcut Shaw dar asta nu schimbă cu nimic datele problemei… lovitura a fost anunțată iar nerealizarea ei duce la pierderea locului la masă. Din punctul meu de vedere, strict regulamentar vorbind, Shaw ar fi trebuit să primească dreptul de a intra la masă tocmai pentru că Earl a anunțat. Arbitrul nu trebuie să ceară explicații pe unde ajunge bila aceea în buzunar ci trebuie să se asigure ( în cazul în care sunt mai multe variante de atac pe traiectoria jucătorului ) care este bila ce intră și poate cere anunțarea unei lovituri. Nu repetare… nu "recall" ci "call". Aici este discuția și chiar dacă a confundat bilele nu înseamnă că nu a greșit, regulamentar vorbind. Poate că este câștigătorul partidei dar din punctul meu de vedere a primit o mână de ajutor… cât de moral este acest lucru față de reacția lui Shaw? Chiar și reacția lui a fost una destul de evidentă… și-a dat seama de greșeala comisă și a dat cu tacul de pământ? De ce? Pentru că știa că a greșit.

      Ștergere
    2. Până la urmă cum este Iuliane cu articolul 1.6 din regulamentul WPA? Care ar fi argumentele ( regulamentar vorbind ) pentru care Earl ar fi putut fi lăsat să continue? Poate ne lămurești și pe noi… din punctul meu de vedere dacă decizia luată ar fi fost cea corectă ar trebui să fie argumentată. Este interesant de știut ceea ce s-a luat în calcul… ne poți lămuri?

      Ștergere
    3. Cel mai bine a enuntat neamtul neumann pe facebook ... este putin ciudat si exista ceva argumente pentru ambele parti. Lovitura este clar evidenta numai ca Straickland a anuntat tot una albastra dar alt numar. Incazul in care era un arbitru la masa i-ar fi cerut sa clarifice lovitura, lucru pe care trebuia sa il faca Shaw, din moment ce se juca cu arbitru de zona si dupa regulament el activa ca un inlocuitor de arbitru. Adica sa intrbe scuze 2 sau 10 ceva de gen. Si daca as fi fost arbitru la masa si nu aveam timp sa clarific lovitura tot nu as fi dat fault. Nu stiu ce situatia a fost prima oara, dara daca a fost la fel nu as fi dat fault. Instructiunile pentru arbitri sunt destul de clare, cand sunt situatii mai confuze intotdeauna sa decizi in spiritul jocului fara a influenta performanta sportiva. Adica aici e clar, omul a bagat bila de era de bagat si cam asta e.

      Ștergere
    4. Este mai mult decât ciudat. Am înțeles argumentul tău dar din ceea ce spui arbitrul ar fi trebuit să facă exces de zel cum s-ar spune… ambele bile albastre erau pe masă și oarecum pe traiectorie ( un eventual efect la baza bilei ar fi trimis bila albă spre bila 2, ceea ce ar fi putut duce la o lovitură carom, e drept, puțin probabilă, să nu zic imposibilă dar era o variantă… ). Este bine de știut, mai bine întrebi de două ori înainte… asta ca să ne fie învățătură de minte și să nu sărim în sus dacă unii greșesc, căci greșeala nu este numai a lor, este a noastră și a urmașilor noștri! :))) Eu unul dacă aș fi fost arbitru ( bine că nu sunt ) aș fi dat fault, singura variantă pentru care nu aș fi dat ar fi fost ca bila 2 să nu mai fie pe masă sau în altă zonă, departe de locul acțiunii… mi se pare singura variantă în care aș fi acceptat o greșeală într-o situație de genul. Dar este doar părerea mea, nu înseamnă că am ceva cu Earl sau Shaw, oricine ar fi fost acolo la fel aș fi gândit…

      Ștergere
  2. Earl nu are de ce sa fie hulit,caracterul lui turbulent e corespondentul lui Ronnie sau Muhammad Ali in biliard .Acum maladia lui mentala este evidenta sa speram ca si o va controla si va mai juca un timp.Un destin tragic acest earl,si povestea lui ar trebui sa fie ecranizata.Daca ar fi sa se faca un nou film despre biliard care sa rivalizeze cu clasicele lui Paul Newman nu vad ce ar putea fi in afara povestii lui Strickand,cel mai mare campion al bilei 9 dintotdeauna si al doile pol al planetei biliard alaturi de Efren.Sa participi alaturi de o legenda ca Earl la un turneu mi se pare o onoare si nu un prilej de etalare a combativitatii pe regulamente.Noul print se arata mai mult manelist decat britanic daca face atata taraboi chiar daca formal avea dreptate.

    Ma bucur pentru Mika dar are continuu probleme grave de atitudine parca ar fi Halep sau vreun neica nimeni de la BKO cand buseste tacul.E clar ca e frustrarea de a nu mai fi ce a fost dar se vede aiurea din afara.M am obisnuit ca la orice nou meci care apare pe youtube sa vad cate o noua iesire dezagreabila.

    Ca sa revin,de acord cu ce a spus un comentator pe facebook,il citez si eu.

    ”Thank you Jayson Shaw for your terrible behavior. As a professional billiard player you should be banned for the next tournaments.
    As a official licensed referee here my 2 cents
    The rules are clear. We are using in Germany also the official WPA-rules.
    WPA rule 1.6 Standard Call Shot:
    "For a called shot to count, the referee must be satisfied that the intended shot was made, so if there is any chance of confusion, e.g. with bank, combination and similar shots, the shooter should indicate the ball and pocket. If the referee or opponent is unsure of the shot to be played, he may ask for a call."
    @Jayson: you was acting as a referee, because the match had no dedicated table referee. If Earl called 10 or 2, it is your job as referee to ask again, because the 2-Ball was obviously not playable. Earl was also pointing with his cue from the 10 to the foot-left pocket. To wait until the shot to grab the last hope is a absolutely unsportsmanlike behaviour and you should be ban
    ned for the next tournaments.
    I don't like Earls behaviour most of the time, but you DESTROYED everything and you explained why Billiards is not a sport.
    The tournament director was also acting like an arrogant assh...
    Pool-Billiards reached the lowest point.”

    RăspundețiȘtergere
  3. Cam asa ceva. Mai ales ca Earl mai gresise mai devreme, si este evident ca are probleme de coordonare, vorbire. Nu poti sa ii dai la cap in genul asta sa astepti sa incurce bilele. Cum a spus si prietenul nostru neamt pe care l-ai citata, a auzit ce a anuntat Earl si putea sa il intrebe. Este si greseala organizatorilor, asa cum a zis si Mike Siegel, in trecut toate meciurile mai ales in fazele finale aveau arbitru dedicat la masa care anunta bilele pentru spectatori, asa ar fi fost totul ok. cat despre Immonen, are ceva iesiri de cocos fara pene. Cred ca un film dupa viata lui Strickland ar fi foarte tare. ca atunci cand juca poe bani si aia i-au pus pistolul la tampla. El i-a zis lu ala ca poate sa il impuste, el nu rateaza nouarul ala. Epic :)

    RăspundețiȘtergere
  4. E meciul pe youtube ca eu nu il gasesc?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici finala nu e? Si ce boala are Earl ca se tot vb de ea?

    RăspundețiȘtergere
  6. Am gasit doar asta:
    https://youtu.be/w4-9Ste69bw

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa cum vezi inca nu a aparut nimic pe youtube.

      Earl are o boala mentala pentru care se trateaza,tulburare bipolara ,adica e maniaco-depresiv.Probabil despartirea de sotia lui a reprezentat debutul bolii.Acum se trateaza si e mai bine decat cativa ani inainte.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  7. Problema lui Jayson si al sustinatorilor lui in esenta nu este ca Earl a anuntat 2 (care nu avea cale spre buzunar) si a intrat bila 10 (bila evidenta), ci faptul ca anterior la inceputul aceluiasi meci, dupa o eroare similara, cand Earl a anunta o bila, dar a intrat alta, arbitrul a acordat fault in favoarea lui Shaw, iar acum cu mai putin de 20 bile de final, aceeasi arbitri si organizatori, procedeaza exact invers, il lasa pe Earl sa-si continue seria. Asta este de fapt marea nemultumire a lui Jayson si a lui Darren. Eu la fel sunt de parerea ca daca prima data s-a dat fault, acum arbitrii trebuiau sa procedeze la fel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alex,stii bine ca nu ai fi procedat ca englezul.Nu stiu care a fost atitudinea lui Darren,sper sa fi fost mai rezervat daca tot a simtit nevoia sa si apere conationalul afectat de arbitri si BREXIT.

      In plus,astea sunt desertaciuni in comparatie cu adevaratele provocari pe care ni le ofera viata sau ,la o adica,moartea.Sa ne bucuram ca Earl si Efren inca mai pot juca,macar noi spectatorii sa le facem unele concesii daca mai tinerii lor oponenti nu sunt dispusi.Tu poate ai spune ca adevarul trebuie sa ne fie mai prieten ca Earl.Dupa vestea pe care am aflat o amandoi aseara ,eu zic ca nimic nu e mai important decat bucuria de a te simti in viata si sanatos,bucurie pe care ar trebui sa o invete si natia engleza.

      Ștergere