duminică, 20 noiembrie 2016

Rutina sau automat, performer sau amator

In ultimul timp am incercat un stil nou mai ales ca nu mai sunt cu mintea la biliard sii nu am mai avut chef sa fac rutina clasica cu intrarea in lovitura samd De multe ori merge sa ma pun direct pe bila si sa stau mai sus, joc si mai repede. Asta din cauza ca nu mai sunt sigur ce vreau sa fiu. Motivatia in biliard e foarte importanta, jucator sau amator. Spre performanta sau spre distractie. Toti apropiatii imi spun sa renunt si asta ma secatuieste de puteri. 
Vineri antrenamentul a fost ok, ma simteam binisor la masa ... In primul meci la turneu am cazut cu Marius Chira, unul din jucatorii vechi foarte buni. A fost unul din cele mai proaste meciuri din ultimii ani, am jucat rau, n-am sitit nici o lovitura, penibil. Cred ca vizita de vineri de la Felix mai mult m-a inmuiat ... O fi de la apa termala :) 
Si atunci cand stai pe scaun te gandesti daca poate fi si mai rau decat atat, cand simti ca esti intr-o groapa de nisip si nu poti iesi de acolo. Incerci tot ce poti sa te scoti dar corpul nu te asculta pur si simplu.  Un purgatoriu de meci, parca am fost biciuit de 2 sataniste :) Mi-am dat seama ca nu mancasem pana la ora trei. M-am dus repede la bar sa iau ceva. Mi-am revenit putin. Cum, necum am ajuns la 8-6 si nu am fost in stare sa castig. Am vrut sa dau la 1 dar am dat in alta bila si mi-a facut masa, la 8-7 dau la unu il bag dar ating cu tacul bila 2 si ramane combinatie cu 9 ... la 8-8 am ratat bila decisiva. M-am simtit atat de rau dupa incat imi venea sa imi bag tacurile pe gat. Nu ca am pierdut ci pentru ca nu am fost in stare sa fac macar o lovitura corecta. 
Au fost ceva mecuri de 9-8, in cel mai spectaculos Nina revine de la 1-6 cu Gandac si castiga 9-8.
Pe fata Chira a jucat cu ungurul Szolnoki si si-a revenit la joc , a fost aproape de decisiv pierzand 9-7. Pana la urma a ajuns in primii 8 bravo Marius. Un jucator vechi cu respect mare pentru biliard.
Pe spate dupa 2 beri m-am mai relaxat putin si am avut 2 meciuri mai bune dar grele cu 2 jucatori buni Galgau si Erik Ludescher. Am inceput sa mai  leg niste mese, cu Galgau am jucat bine defensiv, multe safeuri bune si lovituri la 2 capete. M-a luat tare la inceput, revenirea a inceput dupa ce mi-a lasat un 8 aproape imposibil, l-am bagat si m-am lasat la Ploiesti fata de 9. L-am bagat si parca ceva adrenalina a inceput sa ma trezeasca.  Nu stiu de unde am mai gasit putere, mi se inchideau ochii efectiv, a inceput sa ma lase benzina, am terminat batoanele, shake, glucoza, apa , nu mai aveam nimic de bagat. Cu Erik am bagat toate jumpurile si am jucat destul de solid pana la 8-4 pentru mine. Se face 8-7 , trag de mine sa fac masa si raman prost pe 9. Eram pe karma gresita si nu aveam cum sa mai castig jucand corect si siguranta. trebuia sa o sparg cumva, cum ar fi sa dau cu 4 mante 9arul :))) Nu am stat mult pe ganduri si l-am pleznit frumos, clasic, "la siguranta". 4 mante sa ma calific in primii 16 ... frumos ...
Gandac nu s-a calificat scos pe spate de Iani Peiov in rest cam nu prea au fost surprize.
Meciul Cu Ionut Nina ar merita poate un post separat,  pentru mine a fost  foarte frumos , mai ales ca am ramas ultiimii. Am inceput aproape de miezul noptii. Pentru mine care nu pierd noptile la biliard este oricum o miinune sa mai joc la ora aia.  Am inceput bine si am facut 1-0, eram cat de cat in zona, am spart si am ramas bine pe 1. Lung dar cat de cat ok. L-am dat cu capul de colturi, 9 cu 3 era teava si in loc de 2-0 s-a facut 1-1 si apoi asta micu m-a curentat elegant ca masina de cusut pana la 5-1 nu am mai avut ce sa comentez,  am dat numai din safe. Luat time-out spalat pe fata revenit, am facut o masa, apoi el a facut cateva greseli mari si s-a facut 5-5. Aici nu am dat bine un safe si l-am bagat din  nou in joc. La ora aia singurii ramasi in concurs, in club s-a jucat foarte bine la siguranta. Safe safe safe safe masa care o prindea. cat de frumoasa a fost masa la 6-5 pentru el sa fac 6-6. Nu ca a fost grea dar adrenalina. Apoi face masa pe spargerea lui. la 7-6 o bulesc si se face 8-6 pentru el. Din nou se intempla o porcarie si ii ramane free ball si combinatie pentru a treia oara in meci. Din fericire pentru mine a data foarte tare si a iesiit 9 din gaura. In sfarsit m-am apucat la scorul asta sa fac ce trebuia facut de mult sa fac rutina asa cum stiu, intrat din spate in lovitura 1-2-3 stop lovitura. Si minune, am inceput sa simt bilele totul s-a asezat corect, la locul lui ca un puzzle familiar. Am facut urmatoarele mese pentru, cum se putea altfel un mecii de 8-8 :) Ora 1 noaptea, politistii si tantarii se dusesera la culcare, timpul  parca se oprise in loc si ce crezi  ca se intampla. Asta micu a facut break in decisiv LOL Pe ansamblu a jucat mai bine dar parca ar fii fost spectaculos si un joc mai lung in decisiv. Bruta mica ... Cum era sa ajung in primii 8 cu un joc la 40 la suta. 
Astazi se joaca sferturile 
Nina - Gale  
Trif-Ladanyi  
Ovidiu - Descultu  
Szolnoki - Chira. 



2 comentarii:

  1. Un post foarte frumos pe care l ai scris,felicitari.

    Referitor la amator sau pro e foarte simplu:te duci la concurs joci ca un profesionist cu rutina si tot,nu e complicat.La rutina sau automat nu inteleg,nu ar trebui sa fie diferenta intre ele,rutina nu trebuie sa lipseasca din nicio lovitura.Acuma depinde de fiecare,vad ca unii aleg un formalism care poate fi destul de obositor,sa iasa din spotul de lumina ,sa se intoarca in pozitia de drepti ,de acolo sa se culce pe bila si asa mai departe.Nu stiu daca asta e solutia pentru toate loviturile.ideea e ca dupa un timp indelungat naturaletea trebuie sa existe in fiecare bila la antrenament sau concurs,daca exista senzatia ca ceva e complicat e o problema.Trebuie gasit echilibrul si naturaletea ca rutina sa nu fie perceputa drept obositoare.

    Felicitari pentru calatoria facuta

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma refeream la automat cănd nu faci nimic conștient că și elemente de rutină doar dai la bile. Cred că principala cauză la mine A fost ca nu mi-am dat o motivație de cincurs, am luat-o mai mult ca pe o vacanta. A fost interesanta călătoria si am întâlnit și alți oameni o atmosferă de concurs excelenta fara scandaluri fără țipete si înjurături. Desi mesele nu au fost grozave cu postav foarte vechi nu am auzit porcarii de la nimeni. Oamenii din părțile astea sunt foarte calmi.

    RăspundețiȘtergere