luni, 9 iunie 2008

Tacuri

Am inceput bineinteles sa joc cu tacuri de sala. Apoi, prin 2002 am ajuns din intamplare la magazinul d-nei Tabacaru, si mi-am luat un tac cred ca de la BCA cu pastila insurubabila, era foarte usor si costa cred vreo 200.000 lei vechi. Apoi tot de la BCA din 4 bucati !!!
Urmatorul tac, cu care am fost si la primul meu Campionat National in 2002 era un Shark, facut de in Italia, cred ca era 1.800.000 lei vechi, foarte bun. Cu el am reusit sa iau locul 13, o mare performanta, tinand cont ca nu prea stiam multe pe atunci, insa aveam foarte mult tupeu. Tin minte un meci unde am dat 4 combinatii si dupa 10 minute era 6-0 pentru mine ! Intr-un final am ajuns carne de tun pentru Auras, "Cyborg" cum l-a denumit atunci fratele meu, si aventura s-a sfarsit, destul de multumitor pentru mine.
Au mai trecut prin mana mea un tac Ronnie O'Sullivan, Lucasi si McDermott. Apoi Predator Sneaky Pete cu shaft Z. Cine a jucat cu Z intelege ce inseamna acest shaft care imprima foarte mult efect, dar in acelasi timp cere si foarte mult de la tine, pentru ca trebuie sa il stapanesti. Este ca un cal salbatic. Cu acest tac am crescut cam 30-40 % in joc, am inceput sa dau lovituri la care nici nu ma gandeam. Tot cu el am ajuns locul 5 la Campionatul national din 2005, la bila noua, dupa ce am pierdut ultimul meci cu Toni Judet, 7-5, dupa ce el a condus 4-0, si am reusit sa egalez la 4, avand sansa sa fac 5-4 pentru mine. In acel moment (era un 5 teava ) m-am gandit ca as putea sa il bat si tot atunci s-a terminat si meciul. Pentru mine.
Dupa un timp l-am vandut, fiind ferm convins ca butt-ul nu prea este bun( facut de Falcon pe atunci) si mi-am luat McDermott, mai intai cu shaft normal, apoi cu shaft I2 tot de la McDermott.
N-am fost multumit si iata azi am un frumos Bear cu 314. Pe care intentionez sa nu il mai schimb niciodata.
Dupa ce am avut noua tacuri, am inteles ca nu exista tac care sa joace singur. Bineinteles, unele sunt mai performante, dar pana la urma te adaptezi la fizica lui, la miscarile pe care le genereaza pe masa. Eu tot cautam unul care sa faca jocul cat mai usor,dar pana la urma noi suntem cei care facem lucrurile sa se intample la masa, si nu tacul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu