vineri, 31 octombrie 2008

A venit tacul !!!

In sfarsit dupa o asteptare de 2 luni si 3 saptamani am reusit sa primesc buttul Bear B-30 !!!
Marfa ajunsese la ATD de luni, insa abia astazi am reusit sa il iau. Ca nu au desfacut marfa, ca nu stiu pe unde e ....... E ciudat sa te tot duci nerabdator miercuri, joi si sa stii ca a venit, e acolo, mai ales dupa atata timp, iar toata lumea sa fie calma, fara sa le pese prea mult de trairile tale interioare. Nu sunt un certaret de felul meu, insa cred ca daca nu il luam nici azi iesea cu scandal.
In sfarsit, tacul este mai frumos decat poza de pe site, sunt multumit de cum arata,asa ca o sa il pun la treaba la urmatorul concurs din Kings.
PS : ca o dovada ca orice incepe prost se termina si mai prost, dupa ce mi-am luat tacul in primire, tot asteptam pe acolo si husa pe care mi-o comandasem. Abia asteptam sa imi asez tacurile si accesoriile in buzunare, ca intr-un ritual al unui nou inceput.
Toata lumea parca habar nu avea de ce comanda facusem eu. Pana la urma oamenii nu au mai comandat-o frate !!! Am simtit cum mi se face rau. Pai in ce dracu' pun eu sculele acuma ? Am unele mai vechi si mici, o husa pentru tacu de joc si una pentru ala de spart . Nici ne scuzati, nici nimic, e parca e normal ca tu sa comanzi si marfa sa nu mai vina,in schimb mi s-a spus foarte senin ca imi pot aduce la urmatoarea comanda, peste o luna !!!!

luni, 27 octombrie 2008

Sereno

Am avut o dilema toata saptamana trecuta unde sa merg, in Kings sau in Sereno, mai ales ca inca nu mi-a venit tacul si daca mergeam la Kings as fi gasit un Bear pentru shaftul meu Z, insa la Sereno as fi jucat cu un Predator facut pentru Brunswick. Intr-un final am ales Sereno, nici acum nu stiu de ce. Poate ca promitea sa fie un concurs tare si credeam ca am mai multe sanse pe mesele alea unde poate Ovidiu si ceilalti buni ar fi jucat mai prost. Am ajuns acolo dimineata si aveam un traseu destul de usor spre primii 16. Dupa vreo 2 ore de asteptare, intru la masa si destul de relaxat, cred ca prea relaxat, am incercat sa ma detasez si am luat pe cont propriu primul meci pana la bila 9, am ramas aproape drept si gandeam " Totul e ok, n-ai cum sa ratezi, e 1-0". In secunda urmatoare nu stiu cum mana a plecat de una singura spre dreapta si bila 9 ramas in fata buzunarului. Dupa aceea am fost terminat, dar si pedepsit de soarta, ma scoteam numai in safe, nu mi-a mai iesit nimic. Gogu Viziru spunea dupa o finala pierduta ca daca gandesti prea mult in timpul meciurilor e semn ca ai imbatranit.
Din nou am realizat ca este important cum pleci de acasa, atitudinea cu care te prezinti la concurs, eu doar m-am prezentat acolo, si am zis ca se vor intampla lucruri doar cu simpla prezenta la masa. Ei, nu este chiar asa. Am vazut la London pe Ovidiu cum incerca sa se motiveze singur atunci cand nu ii ieseau lucrurile la masa, eu n-am facut nimic, doar m-am chinuit mental pentru greseala din primul meci. Si combinat cu lipsa de antrenament, iti tremura mana foarte usor, iti pieri siguranta.
Una din marile diferente intre jucatorii medii si foarte buni este atitudinea si puterea de concentrare. Un exemplu de jucator care se concentreaza foarte bine, si care mie imi place este Gabi Ion.
In sfarsit, dupa alte cateva ore am jucat pe spate cu Grig. Am si pierdut, dar am si castigat o finala la London contra lui, asa ca sansele erau egale. Aici am luat primul joc, insa dupa aia am cazut in pacatele primului meci, nesigur si fara incredere asa ca a fost 3-1 pentru el. Dupa aceea macar am incercat sa ma motivez, macar sa ies cu fruntea sus din concurs. Destinul mi-a acordat o sansa mare atunci cand Grig a spart si a introdus bila alba, 9 a ramas pe buzunar, asa ca am avut o combinatie destul de usoara. Apoi o jumatate de masa si un nouar lasat in fata buzunarului de Grig a dus la 4-3 pentru mine. Eheii, aici eram increzator ca in sfarsit a iesit soarele pe strada mea, ce usor se schimba lucrurile in biliard, imediat iti poate fugi presul de sub picioare, mai ales la bila 9. Sparg eu, urmeaza cateva safeuri si apoi Grig imi lasa la vedere bila trei, o introduc si apoi mai aveam 4,5,7,8 si 9. M-am repezi la bila 4 si am ramas foarte prost pe 5, in dreptul buzunarului de mijloc dar obligat sa joc la colt cu mult efect stanga pentru a evita caderea albei la mijloc si sa fac in acelasi timp si iesirea la 7. Aici s-a vazut ca nu era tacul meu asa ca 5 a ramas in gaura si s-a facut 4-4. La 4-4 am avut iarasi 5 bile de bagat si incepand cu prima doar m-am gandit sa le bag si n-am fortat iesirile, astfel ca am ramas din ce in ce mai prost pana la penultima, 9 era relativ pe buzunar, deci iesirea chiar nu era importanta. Aveam 2 sanse, sa lovesc cu retur si sa trag alba spre manta laterala sau sa las bila alba sa curga cu 3 mante. Am ales pe a doua si a rezultat o lovitura neconvingatoare, fara nerv, asa ca Grig nu m-a mai iertat si am pierdut.
Acum as alege prima varianta oricand, este o lovitura mai hotarata, mi se pare ca am mai mult control al loviturii.
In concluzie un concurs ratat, da' o sa ma fac mare, ca imi vine tacul si ma pun pe antrenament.

miercuri, 22 octombrie 2008

Eurotour, Us Open ...

Iata ca s-a incheiat si aventura lui Babken la cele 2 concursuri, fara rezultate notabile, dar o prezenta laudabila, avand in vedere ca a fost la doar un meci distanta de intalnirea pentru calificarea pe tabloul principal cu Ralf Souquet la Eurotour, pierzand 11-10. Apoi a fost invins de Sandor Tot, pe care am avut placerea sa il vad live la Best of The East-ultinut acum cativa ani la Pitesti si care mie mi-a placut foarte mult si chiar nu stiu cum nu a castigat concursuri importante pana acum, este foarte talentat, un jucator adevarat. In sfarsit, a castigat Souquet, un adevarat monstru sacru al biliardului care este aici parca de cand lumea, jucand de peste 20 la cel mai inalt nivel. Stau si ma gandesc cam cata stiinta a biliardului are acest om, ce experienta incredibila are in acest joc !!!

PS : in scurt timp am sa inaugurez o noua rubrica, cronici asupra produselor de biliard. Primele produse analizate vor fi pastila de break/jump Picone White Diamond si tacul de spart Mezz PB II.

miercuri, 15 octombrie 2008

Babken

Eheiii, doar ce comentam intr-un post anterior ca mi-as dori sa vad unii din jucatorii locali in circuitul profesionist si acest lucru s-a si intamplat. Se pare ca Babicu' ( Babken) a gasit resursele necesare si va incerca un tur de forta participand atat la Eurotourul din Elvetia ce va incepe maine 16 octombrie cat si la US Open, incepand de pe 19 octombrie !!!
Tare sunt curios ce va iesi din asta si cum se va adapta Babken la mesele Diamond precum si la atmosfera din USA.

La Eurotour puteti urmari rezultatele precum si meciuri live pe http://www.eurotour.nu/ si pe http://www.bwin.com/ .
La US Open meciurile vor fi transmise pay per view de Accu Stats pe http://www.accu-stats.com/liveppv.html , iar mai multe informatii despre concurs se gasesc pe siteul oficial http://www.usopen9ballchampionships.com/ .
De asemenea pe siteul AZ Billiards puteti gasi piramidele concursului pe
http://www.azbilliards.com/brackets/show256ws2.cfm?tourneynum=3266 , precum si scoruri live pe http://www.azbilliards.com/usopen08/scores.php.

Sper sa il putem urmari si noi intr-un meci televizat si sa ii tinem pumnii !

miercuri, 8 octombrie 2008

Bear

Offff, deja sunt mai mult decat fiert. Sunt innebunit ! Au trecut mai mult de doua luni de cand mi-am dus inapoi Bearul cu probleme si nici acum nu mi-am primit buttul de schimb inapoi. Dynamic a confirmat problema descoperita de mine insa ar cam fi vrut sa il repare ! Pai ce sa repare nene ca nu e masina sa schimbi o piesa ! Ce ar fi vrut, sa dea cu lipici pe el !?!
Partea buna este ca am gasit la Dynamic un tac interesant semnat de Bustamante, un aspect clasic si care are in componenta abanos, lemn rosu, os si artar canadian, spre deosebire de tacurile noi care sunt artar vopsit si atat. Intotdeauna mi-am dorit sa am un tac care sa aiba in componenta un lemn special ca abanosul,cocobolo sau altceva, mi se pare ca ii da personalitate.



Intre timp, ca tot nu aveam ce face mi-am comandat si un Z din prima generatie de pe Seyberts. Ce sa zic, am platit joi cu cardul si marti (ieri) l-am luat de la posta, asa o sa am si Z si 314 2 pentru noul butt.
Si acum ma uit la el si astept noul tac, vine, nu vine, ce facem ATD ?
PS : pe site la Dynamic nu prea sunt informatii despre lemnul din care e facut fiecare tac. Asa ca eu vorbesc cu cineva de la Falcon (pentru cine nu stia Bear este o marca detinuta de Dynamic, insa tacurile sunt facute de Falcon in Canada) care imi spune din ce lemn sunt facute tacurile care ma intereseaza. Pe langa tacul pe care mi l-am ales, cealalta optiune era acesta din seria 2004 cu 314 2 ca shaft. Manerul este facut dintr-un artar special (spalted maple) invechit si lustruit in timp ceea ce il face unic intre tacurile Bear.