miercuri, 29 iulie 2009

TAR challange

Vineri incepe meciul Boening- Frost, cred ca va fi ceva foarte interesant, o sa curga breakurile pe masa aia mica. De maine dimineata se pot cumpara si pey-per-view, 25 $ pe cele trei zile, 20$ 2 zile, si 15$ ultima zi. Vineri dimineata pe la 02.00 incepe un meci de ring, o sa il pun si eu pe blog.
Din culisele biliardului romanesc, se pregatesc niste concursuri tari, asa am auzit......

Motivatia jocului de biliard

Am inceput sa citesc Pleasures of Small Motions si una din primele probleme pe care le ridica autorul este cea a motivatiei. Ce ne atrage sa jucam biliard ? De ce ne miscam fundul de acasa la club de fiecare data ? Am inceput sa ma gandesc la asta si am revenit in timp pana la momentul in care am vazut prima oara o masa de biliard. M-a fascinat de la inceput acest joc,felul in care se misca bilele pe masa, posibilitatile infinite...... si mi-am dat seama ca n-am mai simtit de mult acea exaltare atunci cand joc biliard. Se pare ca pe parcurs uitam sa ne bucuram, sa ne distram atunci cand mergem la biliard. Pentru ca devine mai important sa aratam bine la masa,sa castigam bani, si nu in ultimul rand sa il invingem pe adversar. Dupa un timp, o iesire cu 1 manta nu ne mai satisface si vrem mai mult, vrem sa facem breakuri si tot asa. Si la un moment dat devine dureros. Am trecut si eu prin asta. Te antrenezi la sange un timp si te astepti sa devii perfect. Si cand asta nu se intampla, devii furios pe tine si pe toti. De fapt lipseste motivatia principala. Pentru ce te antrenezi ? Sa mergi la Eurotour, sa joci cu prietenii, asa ca sa inveti jocul ? Cel mai mult urasc atunci cand vin la biliard asa ca sa dau in ele, am un sentiment de vid in stomac, simt ca dau in gol si de fapt nu imi ajuta cu nimic jocul. Mi-am propus acum cateva luni sa maximizez la maxim orele pe care le pot juca lunar si invat sa joc concentrat, pentru concurs. Asa ca la antrenament incerc sa joc cat mai focusat, ca in conditii de concurs. Indiferent ca sunt singur sau cu cineva. Cred ca aici poate fi ceva interesant, adik sa te antrenezi in concordanta cu motivatia ta principala. Vorbeam cu cineva care se plangea de jocul slab si i-am propus sa se antreneze singur cu niste exercitii. Mi-a zis ca nu poate juca singur, asta il plictiseste de moarte. Imi dau seama acum ca motivatia lui e sa joace cu prietenii, sa se simta bine, si nu sa evolueze intr-un robotel campion. La fel, ce rost are sa faci exercitii de la epuizare, fara vreun scop precis, la sfarsit o sa fii mai ametit decat atunci cand te-ai apucat.
De asta imi place biliardul, nu poti sa avansezi niciodata pana nu esti sincer 100 % cu tine, pana nu te privesti cu adevarat in oglinda. Deci, ce ne dorim de la jocul de biliard ?
Iata cateva citate interesante din carte : " Doar experienta in sine inseamna lucruri care s-au intamplat. A invata din experientele noastre presupune un proces activ, pe care trebuie sa stim sa il gestionam ", " Biliardul este un joc al miscarilor mici ", " Noi nu avem corpurile adaptate pentru a repeta miscari mici, in mod cert, de fiecare data ", " Ne intereseaza jocurile care depind de calitati pentru care corpurile noastre nu sunt asa de bine adaptate. Ce ar fi sa ne intrecem la respiratie ?", " Biliardul este o joaca, ar trebui sa fie intotdeauna distractiv "

Nou video US Open 2008

Unii din cei mai buni jucatori filipinezi Alcano si Lee Van Corteza, se lupta sa ramana pe fata, doar 4o de jucatori mai erau in concurs. Si unde sunt filipinezi avem multe de invatat, in special kick si kick-safe.

luni, 27 iulie 2009

Un nou titlu...

Chiar asta imi spunea Ralf ca il motiveaza, titlurile. El a devenit laureat cu aur la recentele Jocuri Mondiale. Inca un titlu in galeria sa de trofee, bravo Kaisere !!!
Pe langa el, au mai devenit medaliati cu aur Dick Jaspers, Nigel Bond si Alison Fischer. Sper ca la urmatoarele intreceri sa fim si noi prezenti.....

PS : Am inceput sa citesc The Pleasures of Small Motions, pana acum pare foarte interesant

Ganduri

Ultimile zile am vizitat intens siteuri, dorinta de a termina odata cu cautarile astea si sa imi iau un tac mai bun ma face sa caut alternative pentru moment mai ieftine. Parca nu mai pot sa astept sa strang bani si sa imi fac un tac pe la 500-600 $. Intre timp, am inceput sa ma informez intens despre shafturi, cum recunoastem o calitate buna, ce face diferenta intre unul bun si altul naspa, cum e cu inelele de crestere ... Revin. M-ar tenta acum un tac cu buttul dintr-o bucata, ashwood (lemnul din care se fac cele de snooker). SIngura chestie e ca are greutate, si eu nu prea vroiam asta .... AR mai fi si Mezz.... De fiecare data cand trebuie sa aleg ceva, aceeasi poveste. Cautari si comparatii pana ametesc.
Peace !

sâmbătă, 25 iulie 2009

1 pocket - posibil Scott Frost printre participanti

Live din Kolby, Arizona.



Souquet cu par

Am gasit videoul asta pe youtube, Ralf Souquet pe vremea cand era tanar de perspectiva, si mai ales avea par. Finala Europa Masters 1992. Pe atunci inca nu era asa de robotel, deci un Ralf cu fata umana LOL
Sunt 6 parti in total.

Finalele Jocurilor Mondiale la Biliard

Pool - Ralf Souquet - Ching-Shun Yang
Snooker - Nigel Bond - Grace David
Carambol - Dick Jaspers - Tornjborn Blomdahl
Feminin, pool - Jasmine Ouschan - Alison Fisher

vineri, 24 iulie 2009

ghost

Ca tot am vorbit de antrenamentul cu Ghost Ball, aveti aici o mostra cu unul din participantii la intrecerea TAR, Scott Frost. Bila 10, masa mica ( bar table ).

joi, 23 iulie 2009

Artemis tunat

Am reusit sa tai ferula, cam jumatate din ea. Ferula era cu capac. Parca ar fi trebuit sa o tai mai mult, dar se observa o diferenta la lovitura, compensez mai putin. Nu stiu daca e adevarat la toate tacurile, dar la asta a micsorat deflectia . Am pus si noua Emerald Tiger. Prima oara mi s-a parut destul de tare, dar acum m-am obisnuit. Tine creta bine, transfer de energie bun, am dat niste efecte marfa cu ea si pe deasupra merge brici si la spart ! Pentru cei ca mine care agreeaza pastilele mai tari, este o optiune buna. Am spart beton azi la bila 8 cu el. Pe deasupra, culoarea verde e fancy :)))

PS : am incercat azi si un McDermott Sword tocmai tunat cu I2... Marfa combinatia. Pot sa spun ca East Indian Rosewood, lemnul din care e facut, e marfa rau de tot. Combinatia se infige bine de tot, si are un feedback ok, puteam simti lovitura. Asa ca Marse, rock on !!!

miercuri, 22 iulie 2009

Jocurile Mondiale

In aceste zile se disputa la Kaoshiung Jocurile Mondiale, unde participa toate sporturile neadmise la Olimpiada, inclusiv biliardul. Biliardul participa cu cele 3 discipline la masculin : pool , carambol si snooker si pool pentru femei. Chiar daca nu sunt prezenti toti jucatorii de top din lume, recunoastem acolo pe Shane Van Boening, Ralf Souquet, Nigel Bond,Ricky Walde, Dick Jaspers,Thorbjorn Blomdahl, Jasmine OUschan, Jeanette Lee.
Linkul catre siteul probelor de biliard http://www.wpapoolonline.com/. Siteul oficial al competitiei http://www.worldgames2009.tw/wg2009/eng/sports.php?sn=20

luni, 20 iulie 2009

BK 2 cu alte pastile

Am incercat sambata 2 tacuri de spart BK 2 cu 2 pastile diferite : White Diamond si Super Pro. White Diamond sparge destul de zgomotos, un sunet ca de gheata sparta, destul de exploziv. Pentru cei obisnuiti cu pastile fenolice, nu va fi o problema ci chiar o placere sa sparga cu el. Plus ca jumpurile cu tot tacul vor fi mult mai usoare.
Super Pro este o pastila tare din piele. Deci mai mult control pe bila alba, pentru o spargere mai tehnica. Mie personal imi place mai mult pentru un tac de spart. Oricum, amandoua variantele mi se par mai bune decat pastila originala fenolica de pe BK 2.
PS : au venit pastilele Emerald, review in cateva zile, plus un studiu asupra unei ferule scurtate, daca afecteaza sau nu deflectia tacului. Am dat azi cu un shaft de Bear cu ferula scurtata de am zis ca e Predator, asa mergea de bine. E de vanzare, asa ca daca vreti anuntati-ma. De asemenea o sa primesc in vreo 10 zile si noua Samsara Break/Jump.

duminică, 19 iulie 2009

sâmbătă, 18 iulie 2009

Gata lupta ....

Azi n-am fost intr-o forma deosebita, destul de obosit..... S-au jucat azi si calificarile si primii 16. Primul meci aveam 4-1 si am ratat un 8 simplu, jocul s-a intors si am pierdut pana la urma 7-6. Pe spate in meciul de calificare am facut un meci bun, am reusit sa fiu linistit asa cum trebuie si am castigat cu Edi 7-1. In primii 16, am cazut cu Calin. De la 2-0 pentru el am revenit si am facut 6-3. Mai aveam 7, 8 si 9. M-am relaxat prematur si am reusit sa ratez o bila destul de simpla dar taiata la buzunar. Am incercat sa dau usor de tot sa raman la 8 si l-am dat in coltul buzunarului. Normal se dadea sa las alba sa curga si sa revina din manta lunga spre 8. Apoi totul s-a schimbat si pana la urma am reusit sa pierd. Apoi ultimul meci cu Ion Gabriel am fost carne de tun :))) Asta e , o data castigi alta data pierzi. Concluzia serioasa este ca imi trebuie un TAC !!!
Asadar 2 bile in momente importante mi-au schimbat destinul concursului. Ce importante sunt acele cateva secunde ! Simpla prezenta la masa nu baga bile.
Pe fata : Alex Ionescu - Calin si Grig - Gili. Pe spate, Ionescu Ionut - Ion Gabriel sau Duta, Tighi - Popescu, Chiochir - Vasilache
PS : daca mai vrea cineva husa sau tacuri de pe Seyberts, Bogdan Borcan pregateste o comanda si preturile lui sunt foarte bune. Dati un mesaj data doriti, coment sau formularul din josul paginii.

vineri, 17 iulie 2009

Maine din nou la lupta

Maine din nou concurs in London. Alta lupta , asa ca mi-am ascutit sabia si ma duc la culcarica. N-am mai scris zilele astea, ma gandesc la niste chestii , sa aduc cateva produse profesionale de curatat si lustruit shafturi, pastile .... Sper ca sa fac rost si de un strung ...... Asa ca un nou tac personal pare asa departe. O sa raman cu Artemisu, dar in curand o sa ii scurtez ferula ( cica micsoreaza deflectia) si va primi o noua pastila Tiger Emerald. Deh, experimente ...

PS - daca mai vrea cineva pastile, luni dau comanda. Pot aduce Moori la 48 RON si Kamui Black la 55 RON. O sa aduc si noua Samsara Break/JUmp, folosita si pe tacul OB Break.

E posibil sa dam si maine live de la London

joi, 16 iulie 2009

Viziru se cuminteste

Augustin, asa cum il stiam noi din postura de jucator de biliard, se pare ca si-a gasit si vocatia profesionala devenind actor de telenovele, o meserie banoasa si frumoasa daca o pot denumi asa. Sambata 11 iulie el a intrat pe poarta pe care am intrat si unii dintre noi, pentru unii a pierzaniei pentru altii a fericirii, intrand in randul oamenilor responsabili si maturi LOL , deci s-a casatorit, prilej pentru care ii urez si eu casa de piatra si multa rabdare ................

marți, 14 iulie 2009

Strickland si replicile lui

Earl Strickland e cu siguranta o figura deosebita in biliardul mondial. Considerat unul din cei mai talentati jucatori din istorie, si-a bfacut si un renume de "gura spurcata". Pe az a fost inceput un thread special in are oamenii scriu cele mai interesante replici ale lui. Mie mi-au placut astea doua : Despre Souquet : " Stii, astuia ii ia 3 ore sa urmareasca un show de 60 de minute, asa de incet este ". Despre filipinezi : " Daca ridicam mesele cu 3 inch, scapam de toti filipinezii din concurs ".
Daca mai vreti replici, gasiti aici : http://forums.azbilliards.com/showthread.php?t=71664

Best of the East

Participare meritorie la Best of The East, Cristea Ovidiu in primii 8, si Babken Melkonyan pe locul 2, amandoi invinsi de reprezentantul gazdelor, Zlatko Conkov, 7-3 respectiv 7-4. In semifinale Babken l-a invins 7-3 pe nr. 1 in clasamentul general, Marius Skoneczni. In acelasi clasament, Babicu este pe 2 si Ovidiu pe 6.

Nou blog adaugat

Am adaugat un blog nou in lista din dreapta, http://theactionreport.blogspot.com/. Multe chestii interesante si despre uratorul challange Boening - Frost, si un interviu ( asta pentru Vlad) in care Van Boening explica de ce a semnat cu Cuetec.

duminică, 12 iulie 2009

Campionu,campionu,campionu , ole, ole, ole !!!

Ce zi am avut ieri, grea dar frumoasa :))) Chiar daca as fi pierdut finala, tot n-as fi fost suparat, pentru ca ieri am castigat cel mai important meci, cel interior, cu mine insumi. Mi-am propus acum cateva luni ca atunci cand sunt in concurs sa incerc sa obtin maximul, sa nu dau aiurea, sa ma enervez .... Asa am inceput sa lucrez serios pe partea de moral, si in acest concurs mi-a reusit la fiecare meci. Cel mai important lucru mi se pare in biliard sa traiesti prezentul. Ai o bila de dat si alta la care trebuie sa iesi. Nu trebuie sa te mai gandesti la nimic altceva, nici la ce bila ai ratat, nici la nevasta, nici la ce noroc a avut ala .... Tre sa iei totul asa cum e, si ratarile fac parte din joc, si loviturile reusite. De asemenea un mare pericol este sa te supraapreciezi dupa ce reusesti o lovitura dificila, imediat devii superficial si gresesti una simpla. Deci trebuie sa observi tot timpul, dar sa nu judeci nimic la masa. Asa m-am mentinut constant concentrat. Pentru ca lamentarile, enervarile, datul cu tacul in masa, bocitul samd nu fac decat sa iti fure din energie. Sunt unii printre care am fost si eu, sper ca am fost, care prefera bocitul in locul sportivitatii, oricine altcineva este vinovat, in afara lor.Ca sa nu mai zic ca de exemplu atunci cand am ratat 10 usor, adversarul era suparat ca a ramas safe decat sa fie multumit ca mai are o sansa in jocul respectiv. Trebuie sa cautam radacinile jocului nostru in interior si nu altundeva. Pentru ca atunci cand esti la masa, TU esti stapan pe plantatie. Nimic nu se intampla fara ca tu sa decizi asta. Deci esti singurul raspunzator de ceea ce se intampla. Sunt unii care nu stiu sa piarda , unul chiar ieri mi-a zis ca am castigat urat fiindca mi-a dat el cateva jocuri, ratand bile importante. In loc sa se intrebe pe el de ce a ratat, ma acuza pe mine. E mai usor sa dai vina pe altii decat sa ai curajul sa te analizezi putin.
Deci ieri am fost de trei ori castigator : am reusit sa duc streamingul la bun sfarsit,am castigat concursul si am reusit sa ma concentrez pe toata durata concursului. Cand la tastatura, cand la masa, nici nu mi-am dat seama cand au trecut 12 ore si nici n-am apucat sa mananc.
Pentru cineva care joaca o data pe saptamana e o performanta.
In concluzie, cu tacu asta amarat am reusit un loc doi la etapa din London, un loc unu la openul de bila 10 deci .......

sâmbătă, 11 iulie 2009

Am inceput streamingul

Concursul sta sa inceapa ..
28 jucatori, piramida dubla de 32 pana la primii 8 primul la 7, apoi directa
premii : Locul 1 - 500 RON, 2 - 300 RON , 3-4 - 150 RON, 5-8 - 75 RON
Primul meci - Maican Raul - George Popescu 7-0, Gabi - Dragne 7-4
Pe fata au mai ramas 8: Vasilache - Iliescu,Munteanu - Bojica, Raul - Oproiu, Costache- Ion Gabriel-Toader Marian
Pe spate - Auras - Popescu George. celelalte mai incolo........
Primii 8 eliminare directa : Dragne-Vasilache,Toader Marian-Raul, Costache- Gabi/Auras,Gilly-Iliescu

vineri, 10 iulie 2009

London Stream

Concurs bila 10, London Club



joi, 9 iulie 2009

Video China Open

Cineva a pus multe meciuri pe youtube de la China Open, va propun finalele la masculin si feminin, amandoua au fost meciuri tari.
Hohman - Feijen



Tsai - Korr

Live stream

Se pare ca voi transmite live turneul de sambata din London, bila 10 :))) Am vorbit cu cei de la London si au fost de acord sa imi imprumute camera lor. In principiu as incerca sa dau toata ziua, cred ca ar fi interesant, plus rezultate in timp real. Vedem cum merge. S-ar putea maine sa emit de acolo, asa ca o repetitie, cam pela 15.00

miercuri, 8 iulie 2009

Bila alba si reactiunea

Am fost ieri prin London, pe langa caldura mare monser :))), am reusit sa joc destul de bine. Ce ma frapeaza este ca m-am adaptat bine la tacu asta, de aia nu sunt prea deranjat sa imi iai repede altceva. Cu cat simt ca pot controla mai bine bila alba, cu atat se mareste si creativitatea si incep sa fiu increzator sa dau si bile mai complicate. Nu stiu cum e pentru altii, dar cand sunt in control, in mana cum se zice, mi se pare ca timpul se scurge mai incet, constientizez mai bine lovitura, din momentul lovirii albei si pana se linistesc toate bilele. Si faptul ca joc mai simplu mi-a marit procentajul reusitelor la lovituri. Am tot cautat sistemul de ochire perfect pe care sa il folosesc in timpul meciurilor, dar nu m-a satisfacut nimic. Acum ochesc din burta, nu calculez nimic, doar ma uit de sus si magandesc ce as vrea sa fac, si apoi ma pun pe lovitura si las corpul sa se aseze singur.Asta si asta datorita cartii asteia pe care o citesc, " The Inner Game of Tennis" , o carte super interesanta care chiar merita citita, pe mine ma ajuta acum sa imi dezvolt partea mentala a jocului.
Ceva interesant : In mod normal Eul 2 are inmagazinate destule cunostinte pentru a reusi o lovitura, asta daca jucati de ceva timp, ca o magazie de CD-uri. Pentru a avea o lovitura buna constanta, trebuie sa nu judeci ci doar sa observi lovitura inainte ( e grea, e usoara ) sau dupa ( a fost proasta, a fost buna ), trebuie sa ai o imagine clara mentala asupra a ceea ce vrei sa faci pentru ca eul 2 , cel responsabil cu executia sa o poate executa ( de ex sa iti imaginezi lovitura, cum s-ar duce alba si unde.... ) si trebuie sa ai incredere in abilitatile tale, sa nu te indoiesti nici o clipa. Pentru asta ingamfatul Eu 1 , partea noastra care doreste tot timpul sa corecteze, sa isi aroge merite, sa fie cinic, sa nu aiba incredere samd trebuie redus la tacere. Vorba lui Monk, "lovitura - interferente = succes "

By the way,a raspuns si Dave al meu, dupa ce l-am bruscat putin cu un mail in care aminteam de politie. Un raspuns mieros, in care imi spune ca o sa imi dea banii cand se pune pe picioare, ca acu e cam falit saracu. Ce sa mai zic ....

marți, 7 iulie 2009

Jump

Ce Air sau alte minunatii ce ne mai luam noi. Iata un exemplu in care Strickland da jump cu tot tacul, postat de billiards digest la lovitura lunii.
http://billiardsdigest.com/new_strokeofgenius/

luni, 6 iulie 2009

Filmulete Timisoara

A durat ceva, dar am reusit sa pun si ce fimulete am tras eu de pe acolo. De remarcat ultimele jocuri din meciurile Manzatu-Manolea si Manzatu-Mladenovici









Salata de ganduri

Azi e prima zi de lucru dupa vacanta, cam naspa la servici. Sunt molesit si cam lovit de situatia cu Dave. Se pare ca magarul si-a vandut si atelierul cu totul si s-a mutat in alt stat. Avea un prieten foarte bun care ne-a zis ca dupa ce se pune pe picioare ne va da banii inapoi, da de ce nu mai raspunde la apel ..... Incepe lungul drum catre recuperarea banilor, daca o sa ii mai iau inapoi. Primul pas este paypal prin care am platit, va tin la curent.
In alta ordine de idei, am sa mai aduc cateva Wizard mediu, precum si noua pastila de la Tiger, Emerald ( se presupune a fi mediu-tare si ca tine creta foarte bine). Daca mai vrea cineva ceva, gen Kamui sau Moori sa imi zica, pentru mine nu pot aduce, ar fi impropriu sa le pun pe Artemis si asa sunt cam scumpe.
Apropo de metode de antrenament, inainte sa plec in vacanta, m-am jucat rotation putin. Incepe sa imi placa foarte mult jocul asta, e mult mai greu decat bila 9 si tre sa dai bine cu manta. Plus ca nu ai voie jump si sa iti iei freeball. Daca face fault si nu vezi o bile, bila respectiva se pue pe punct si alba in spatele liniei de cap.
Pentru Ionescu, am experimentat antrenamentul Ghost ball la bila 9 si mi se pare foarte bun, te tine in presiune, te stimuleaza destul de bine. Deci spargi, si iti iei freeball pe masa. Daca faci masa, ai 1 punct, daca nu, are adversarul imaginar ( Ghost ). Puteti juca set pana la 5, la 7 .... Atunci cand iti invingi fantoma constant, inseamna ca esti pe drumul cel bun. Eu am jucat cu tacul de sala si fara ochelari, si am pierdut lamentabil 5-0,5-0. Am sa revin sper cu un scor mai bun dupa ce joc cu Artemisu :)
Un alt antrenament bujn pentru a antrena calitatile ofensive la bila 8, ar fi sa spargi, sa alegi o grupa si sa incerci sa cureti masa. Daca ratezi, elimini toate bilele la care trageai si incerci sa inchizi masa numai cu celelalte bile si neagra pe masa. Mie imi place mult asta ..... Eventual se poate transforma si asta intr-un fel de ghost ....

vineri, 3 iulie 2009

Stiri

In aceste zile are loc Qatar open, linkul este aici Ar trebui sa aiba si live streaming, acum insa nu se vede nimic.

Daryl Peach a castigat Openul Spaniei, in finala cu Feijen. Locurile 3-4, Bustamante si Chamat.
La sfarsitul lunii iulie va avea loc un meci tran smis cred pay per view de theactionreport.com intre Van Boeniong si Scott Frost , bila 9, primul la 150 de jocuri, pe masa de 7 * (Bar Table)

Azi e ultima zi la bulgari, am uploadat poze noi pe face book, prins corzile de la bunjee :)))) Am si un video cu saritura , o sa il uploadez saptamana viitoare.

joi, 2 iulie 2009

Tot pe la Bulgari

Sunt din ce in ce mai dezamagit de hotelu asta .... Se pare ca si bulgaru e frate cu romanu, oameni putini si care muncesc mult, nervosi, neprietenosi.. Ca sa nu mai zic ca unii parca sunt adusi de pe camp, n-au nimic in clin cu meseria asta. Abia ce au venit 2 prieteni ieri, si le-au ridicat masina, desi langa ea mai erau 4 masini, dar bulgaresti. Am fost cu fetita azi pana la un cabinet medical, avea o mica alergie de la soare. O consulta astia si imi cer 46 E ?!? Zic frate, nici la med Life nu costa atat, da-o dracu ! Pana la urma dupa o gramada de acte ( bine ca aveam asigurare ) a ramas sa iai ia ei banii de la asiguratorul meu ..
Alceva de bine, am dat-o pe wiskey tonic, ca ginu e groaznic pe aici. Ieri seara m-am dat in bunjee, chestia aia in care esti legat de doua corzi elastice si te arunca sus de tot. Vreau sa va zic ca e SUPER MARFAAAAAAAAAAAAAAAA ! Senzatia e de nedescris, cand te duci in sus e ok, dar de la punctul in care te opresti si te duci in jos, iti pierzi notiunea de spatiu.
Hai, altele maine ca ma vaneaza prietenii sa iesim.

Dasvidania,