joi, 6 noiembrie 2008

White Diamond

Prima oara am auzit de aceasta pastila pe forumurile americane dedicate biliardului.
Cum imi luasem Longoni Break/Jump,iar pastila pe care o avea era oribila, am schimbat-o cu Tiger Pro Jump, dar nici asa nu puteam sa dau un jump decent asa ca nu as recomanda-o.
Am comandat White Diamond pana la urma de pe Seyberts, este cam 11$. Prima surpriza a fost dupa ce am lipit-o si am inceput sa o finisez, era sa imi rup toate sculele. Practic nu am putut sa o tai cu nimic. Un polizor de dimensiuni mai reduse a salvat situatia pana la urma.
Pastila este in straturi, dintr-o rasina speciala pe care inventatorul Joe Picone o tine secreta, si cred ca are si fibra de sticla impregnata, asta este o parere personala.
Cert este ca pusa pe tacul Longoni, i-a imbunatatit radical performantele.
Spart - ai un control bun pe bila alba, si transfera bine energia catre aceasta.
Jump - a imbunatatit foarte mult jumpul, asa ca pot da jump cu pana la 20 cm de bila obstacol fara probleme. La distante mai mici nu prea am reusit, asta cred ca este si din cauza ferulei (cam moale) si a shaftului. As fi curios sa o instalez pe un tac de jump si sa vad cum merge acolo.
De asemenea am reusit jump-masse, jump-stop si alte lovituri de genul asta, deci pastila tine foarte bine creta si imprima efect bilei albe.
In concluzie este o pastila de incercat,dura ca una fenolica dar tine creta mult mai bine. O solutie buna pentru break/jump, insa cel mai bine merge cu ferule dure din textolid sau bakelita.

2 comentarii:

  1. interesant articolulu
    zi-mi si mie te rog unde se tine campionatul national, etapele unde se tin si cum poti ajunge sa participi cateva detalii si cateva detalii despre concursurile de biliard din bucuresti.
    ms si tine-o tot asa ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate nu mai exista Federatie de Biliard si nici Campionat national. Se organizeaza doar concursuri de casa (London)sau in cluburi cum ar fi Kings, in care se tine anual o etapa de Best of The East precum si la 2 saptamani concursul open organizat de Birdy. De asemenea mai sunt 2 concursuri pe an cu premii destul de mari la Cluj si Timisoara ( chiar weekendul asta).

    RăspundețiȘtergere