sâmbătă, 30 mai 2009

In primii 16 la Sereno

Pana la urma m-am hotarat sa ma duc la concurs azi dimineata, si am sters-o englezeste sub privirile acuzatoare ale nevestei. La Sereno, lume multa cam 50 , chiar si de la Iasi cativa. Laudabila initiativa lui Raul, este destul de greu sa organizezi si sa joci in acelasi timp. Mesele merg cat de cat, desi unele au un postav nou schimbat, din ce o fi ca se duce alba de zici ca nu se mai opreste, frecare 0 ce sa mai.
Prima surpriza a fost ca nu s-a tras la sorti asa cum ar fi fost normal, locurile libere pana la completarea piramidei nu au fost repartizate pe tablou uniform, ci s-au tras alandala, asa incat au fost meciuri nimeni cu nimeni cum ar veni. Asa Babken a castigat 2 meciuri si a jucat meciul de calificare in primii 16 cu .... nimeni. Ca sa simplific, daca suntem 5 si vrem o piramida de 8, normal ar fi sa se puna cele trei pozitii goale uniform si trase dinainte, de exemplu 1,3 si 8. Asa vom avea pozitii goale doar in primul tur. Daca tragem cu totul, putem avea surpriza ca pozitiile 2,3 si 4 sa fie goale, si astfel cel de la 1 sa ajunga direct in finala ceea ce nu cred ca e corect.
Primul meci am jucat cu un tip care s-a sinucis singur, n-a fost nevoie sa ma incordez prea tare. Stiam ca nu am prea mult antrenament si o sa am nevoie de energie toata ziua. Meciu doi a fost cu Mario, pustiu din Kings care a crescut mult in joc intr-un an de zile. Aici chiar am stat concentrat tot timpul meciului si jocul m-a rasplatit. Am condus la inceput, dar dupa aia a scapat putin si a facut 3-2. Aici era sa mai faca un break si a ratat cred ca la 8. De aici am inceput sa simt bilele, aveam sentimentul ala ca totul curge favorabil, balansul este lin, alba te asculta cuminte si loviturile devin melodioase. Si nici nu mai conteaza ca joci cu tac de 100 Ron si nu cu altele. Desi ajuns la 6-3 pt. mine, m-am repezit la 6 si l-am ratat, noroc ca am castigat urmatorul. Dupa aia am asteptat destul sa joc meciul de calificare, si exasperat de Raul care tot nu vroia sa ma strige la masa, am intrat cu un jucator, Nihat la masa. Am luat primul joc si parea ca totul e ok. O combinatie l-a bagat in meci. Apoi el a ajuns la 3-2 siaici s-a jucat meciul, m-am incapatanat sa dau cu retur la 7 in loc sa las alba sa curga frumos si am ajuns rau pe 9' pe care l-am ratat. Pana la urma am pierdut, si datorita faptului ca am jucat contra jocului. La unul din jocuri aveam freebal si puteam sa termin masa. Am dat totusi la o combinatie 2 cu 9 desi nu se prea se juca asa, dupa aia zeii s-au suparat ca mi-am batut joc.
Pana la urma m-am calificat cu Velicu ( veliq.ro) dupa un meci in care era sa scap jocul iar. La 3-0, am dat la un trei blocat fara nici o idee si iar jocu m-a pedepsit ca s-a facut 3-2 dupa aia si numai ratarea lui m-a adus la 4-2. La 5-2 am dat safe, el a ratat si am dat combinatie. La 6-2 am spart si dupa ai am sters 1 cu alba si am introdus 9. Ce crud poate fi bila 9 cateodata !
Alti calificati, Viziru,Babken, Ovidiu, Minca, Finu ( George Popescu ), Tudor Daniel .....
Mai jucau Ion Gabriel( care l-a batut pe Raul) cu un alt Tudor, Raul cu Luiza........
PS: pt. Armando, aici este commentu meu referitor la victoria ta asupra lui Fatza http://bilebile.blogspot.com/2009/03/concurs-in-green-flag.html

2 comentarii: