marți, 6 iulie 2010

BUUUUUUSTAMANTE CAMPION !!!

Considerat unul din cei mai buni jucatori din istorie, Francisco "Django" Bustamante nu a fost niciodata campion mondial la 9 ball. S-a facut remarcat mai ales prin spargerea sa foarte exploziva, cat si prin jocul deosebit de tehnic. Joaca cu un tac Bear cu 314 de cand il stiu. Este celebra intalnirea lui cu Archer, atunci cand au jucat primul la 11 pe 2500$. Archer a facut 11 breakuri consecutive in primul set. Desi 99% din oameni ar fi plecat acasa, el a intrebat daca dubleaza miza in urmatorul. Archer a refuzat, si Django a castigat urmatoarele 2 seturi.
In 2002 a fost cel mai aproape, atunci cand a jucat finala cu Earl Strickland desi unul din copii sai decedase. El s-a consultat cu familia si a ramas sa joace pana la capat. Nu stiu cum a gasit puterea ca eu nici nu mai puteam sa tin tacul in mana.  Ca o curiozitate, atunci l-a invins in primii 16 pe adversarul de acum din semifinale, Antonio Lining. Tot atunci a trecut si de mentorul si prietenul sau Efren Reyes.

Cred ca am vazut finala cu Strickland de 3-4 ori. Nici pana azi nu inteleg de ce nu a castigat. A condus tot timpul si pe la 11-7 a ratat copilareste dupa ce facuse cateva breakuri la rand. La 15-13 parca a spart, nu a bagat nimic si nu a mai ajuns la masa pierzand 17-15. 
La ultimul campionat disputat in 2007, atunci cand toata lumea astepta sa castige, a pierdut in fata lui Darryl Peach intr-unul din cele mai controversate meciuri din istoria competitiilor de acest nivel. 
Anul acesta el si-a indeplinit in sfarsit visul, trecand de Petroni, Ortmann, Manalo, Lining si de Kuo Po Cheng in finala cu 13-7. Nu stiu  daca acest concurs poate fi intr-adevar numit un adevarat campionat mondial, tinut intr-un anonimat de neinteles, fara posibilitatea de a a urmari meciurile pentru iubitorii din intreaga lume. A colectat totusi 36.000 $ si va detine titlul de campion mondial de 9 ball. Sper ca arabii sa isi imbunatateasca organizarea pentru ca din pacate WPA le-a cedat drepturile pentru inca 3 ani.

Am gasit totusi un video filmat de un jucator spaniol, l-am postat pe facebook, se para ca Busty a bagat 9 din spart la ultimul joc ! 

2 comentarii:

  1. Salut Iulian, poti sa imi spui si mie te rog unde ai vazut finala Bustamante - Strickland?

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveam niste CD-uri trase. Le-am lasat unei nesimtite care m-a lasat fara ele cand s-a facut nevazuta. Erau la un moment dat si pe youtube. Cred ca a fost cea mai tare finala din istorie.
    Iulian

    RăspundețiȘtergere