marți, 5 octombrie 2010

Marti ?

E marti da zici ca e luni dimineata. Chef n-am de nimic, da parca as da o bila ... Alcano a castigat in turneul si 10.000 $ in Thailanda, iar belgianul Das a luat 2500E invingand in finala benelux Open pe Feijen 8-7. Semifinalele tot de infarct au fost, 8-7 amandoua. Ce or fi facut Ovidiu si Babken in Ucraina ? Cand o sa invie si biliardul pe la noi ?

17 comentarii:

  1. Fara vreo legatura directa cu post-ul tau...stiu ca ai incercat WhiteDimond, stii cumva ceva si despre IceBreaker? Cum ai descrie WD comparativ cu o pastila fenolica? MS!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ice Breaker are o constructie naspa, parerea mea. Nu merita banii. WD are un sunet mai tare decat fenolica, ca performante cred ca prinde mai bine pe bila alba. La jump fenolica e mai buna. Diferentele nu sunt totusi asa mari. E f buna la break/jumpuri

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca pot sa va fac o recomandare, Mezz Power Break DI cu Deep Impact Shaft. Sau OB Break.

    Ice Breaker e bun la jump pentru ca iti ofera variante (mai lung, mai scrut, mediu, etc) da cam atat dupa parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca se referea la pastila IceBreaker. Oricum tacul de break/jump e mult prea scump dupa mine. Ai incercat OB Break, cum e ?

    RăspundețiȘtergere
  5. A incercat cineva Stinger de la McD? Cum merge pe break si pe jump/ cu pastila fenolica sau cu alte pastile? Are cumva lac pe tot shaft-ul? Isi merita banii(NG03-ul in mod special m-ar interesa)?
    Mersi mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. Marse adusese un NG-1. I-a cazut pastila imediat. Un tac ok, dar nu spectaculos. N-am apucat sa dau jump cu el. Nu stiu cum o fi NG-3. Ca aspect e super ok.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce intelegi print-un B/J spectaculos si sa fie pana in 300$? Probabil o sa ma trimiti la Mezz...care sare cu vreo 150$. Faza cu i-a cazut pastila e super tare! :)) Stii cumva daca ferula e neagra sau/si fenolica?

    RăspundețiȘtergere
  8. OB Break mi se pare super bun. Dupa mine as zice cam asa.

    Break cue (fara jump)

    1. Mezz Power Break Di (n-am incercat inca varianta 2 - aia mai scurta)
    2. OB Break - sparge de rupe
    3. Predator BK1 sau BK2 (dupa preferinte)

    Break Jump

    1. Poison (raport pret/calitate bate orice)
    2. Lomax (daca ai bani sa dai)
    3. Stinger-ul original (nu astea care se fac acum si-s praf)

    Am zis Mezz pe primul loc pentru ca odata ce ii descoperi secretul la combinatia de pastila/ferula (care e foarte "stiff") reusesti mai mereu sa lasi alba pe mijlocul mesei si sa ai un spread foarte foarte bun.

    Probabil ca o sa fie pareri ca asta poti obtine cu orice tac si poate fi foarte adevarat dar doar imi exprim o parere

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc pentru comentariu. Mezz PB II e J/B. Poison VX 2.9 am acum, nu zic ca nu e OK, dar e primul J/B pe care il folosesc si nu am cu ce sa compar. Tu zici ca intre Stinger facut de McD si Poison ai alege Poison-ul ? In ceea ce priveste Mezz-ul ala scurt mi se pare ciudat rau, iar Mezz Dual Force e un pic cam scump totusi pt un J/B (470$). Raman inca nehotarat daca sa schimb Poison-ul si cu ce l-as putea schimba...

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu pastrez Poison-ul acum numai pentru Jump. Iti recomand sa incerci orice prinzi. Uneori o sa-ti dai seama imediat, dupa 3-4 breakuri, alte ori o sa iti ia timp. Eu am avut un Mezz PB acum vreo 3-4 luni pe care l-am vandut dupa 2 saptamani. Dar acum nu ii mai dau drumu din mana.

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca vrei poti sa incerci tacul meu de spart, si eu as cam vrea sa incerc altceva. Poate facem un schimb, macar de experienta ... Si eu sunt curios sa incerc Poison. Am sa ii fac un review aici pe blog daca apuc sa dau cu el.

    RăspundețiȘtergere
  12. Apologia tacurilor de spart...de fapt m-ar interesa sa schimb Poison-ul tot cu un J/B. Din ce review-uri am citit pana acum Mezz PB II si DF sunt deasupra BK2, cel putin ca forta, unii zic si de control. Poison-ul intradevar sare f bine, f usor, nu sunt un maestru al jump-ului si nu am incercat diverse efecte la jump, dar cred ca ar putea desi are pastila fenolica. Dupa cum evolueaza discutia probabil voi ajunge sa mai tin o vreme VX2.9-le :))
    Mezz PB II parca are Lupu, nu?! Cu mare placere ti-l dau sa-l incerci Iulian, o a 2-a parere nu strica niciodata, plus ca tu l-ai putea compara cu multe altele.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu stiu ce sa zic de forta. Asta cu forta mi se pare atat de relativa. Citeam chiar mai acu 2 zile in Billiard Digest si acu vreo cateva luni in InsidePool de chestia asta. Toata lumea zice cam acelasi lucru...poti sa dai si cu o coada de matura, daca lovesti bila alba corect si daca imprimi forta ideala (nu sa rupi tacu-n doua) la momentul impactului atunci totul e ok.

    Cel mai bun exemplu mi se pare Shane van Boening care cand avea Schon-ul ala al lui vechi cu shaft-ul Joss de nu i se insuruba ca lumea, ce forta sa ai cu tacul ala ?

    RăspundețiȘtergere
  14. SVB e un exemplu in tot ce inseamna biliard, dar deja e alta discutie. Si daca tot am deviat un pic...hai sa va intreb si de shaft-uri, eu am un McD cu I2 si as fi curios sa incerc un shaft Predator (314-2 sau Z2) sau un OB 2 (Classic Pro sau Classic). Ce ziceti?!?!

    RăspundețiȘtergere
  15. @pYco

    Preferinte :)

    Eu am dat cu OB si nu mi-a placut deloc. Altii sunt innebuniti dupa el.

    Z imi displace pentru ca are tip-ul prea mic pentru felul meu de-a juca. Nu m-am obisnuit niciodata cu el.

    Si de jucat, joc cu 314-2 desi imi place 314-1 dintre Predator :)

    Dar cel mai si cel mai mult mi-a placut WD700 de la Mezz :)

    Dar inca odata, preferinte. Incearca-le pe toate si vezi ce si cum, sigur gasesti pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  16. Pai eu am OB 2 cu filet de Mcd :) Sincer imi place mai mult decat Predator
    Iulian

    RăspundețiȘtergere
  17. Poate ne-om intalni intr-una din zilele din saptamana viitoare sa incercam si un schimb de shaft-uri, poate esti si tu curios cum ar merge I2-ul pe Fisher. Numai bine!

    Mihai

    RăspundețiȘtergere