duminică, 14 iunie 2015

Prinț și cerșetor

O zi nebuna ieri la Bko, abia așteptam să joc după operație deși nu sunt recuperat complet dar era
m entuziasmat si am zis sa particip. Am tras bine la antrenament, am avut placere de a juca și încredere și asa am și început meciul cu
Ladanyi. Furtunos, break rapid și masă iar la 2-0 am ratat 8. Cand esti print si cand esti cersetor ? In biliard nu esti niciodata sigur. Am jucat sa nu ratez si am ratat. Nu am iesit din meci si la 2-2 am facut din nou break. ladanyi se tine strans si face 3-3. Sparg bine fac toata masa si raman prost pe 9. ratez, Ladanyi pune 9 pe manta si il dau la jumatate. 5 -4 pentru el. Sparge, nu baga nimic. 1 lung alba pe manta, iesirea la 2 nu era sigura. Zici ca era la Ploiesti 1 ala ;)))  Un alt moment care te poate face print sau cersetor in biliard. L-am bagat si am rams bine pe 2. Am bagat turatie ca pe vremuri si am terminat masa. Dupa toata ziua de ieri asta a fost cel mai bine de multe ori am prins ritmul care trebuie si am bagat bile grele.
Sparg la 5-5  raman foarte taiat pe 3 care era pe langa 9 si alte bile, 4 in partea cealalta. Aleg sa atac, bag 3 dar am primit si un bonus ca a intrat si 9 :) La 6-5 am bagat alba de la 4 la 5. Era 6-6 cu ladanyi si ma simteam bine. Nici nu mai tin minte in jocul ala, dar tin minte ca am castigat ;) Pentru prima oara. Eram atat de fericit atat de victorie dar mai ales de joc.
Am avut grupa de 3, Ion l-a batut pe Andrei Stanciu 7-2 si eu trebuia sa castig sau sa nu pierd mai rau de 7-4 ca sa ma calific. Am inceput putin ezitant si Andrei a jucat solid pana la 4-1 pentru el. Eram cu un picior in groapa si in momentul ala eram un cersetor. Victoria cu Ion nu mai insemna nimic in meciul cu Andrei. Asta e biliardul. Am primit o sansa si am facut 4-2, apoi andrei a gresit un safe la 8 si l-a lasat lung, greu, tot asa pe la Ploiesti. Am dat cu incredere si s-a dus in buzunar. Astea sunt bile in care trebuie sa tintesticu inima, nu cu ochii :)
4-3, 4-4 si totul era gata. Am castigat pana la urma cu Andrei dezamagit ca a ratat o sansa buna sa se califice. ladanyi a iesit pe 2 si a cazut cu babken care l-a scos cu 7-6 din concurs.
In primii 32 am castigat greu cu Grig, am fost mereu in fata, am facut mese frumoase, am ratat si copilareste si el s-a tinut scai de mine. La 6-5 am ddat la combinatie, am ratat dar 9 s-a dus in alt buzunar si am scapat. Ziua mea ce sa faci
Pentru prima oara eram in primii 16 la BKO si am jucat cu Braga pe masa live. De la becurile alea este cald,se vede foarte bine, postavul e cald la atingere dintr-o data ai sentimentul ca e un meci special. El a inceput furtunos si cand se parea ca face 2-0 a ratat 8. Era pe buzunar si alba a fugit la dracu in praznic. 9 a ramas taiat in orb, la ploiesti pe dupa Targoviste. Nu aveam ce sa fac, am pus tinta si am dat pana sa i ncep sa ma gandesc prea mult. Si l-am bagat ! Am avut emotii si s-a vazut. Am tinut aproape pana la 3-3, apoi el s-a distantat la 5-3. Nu mai puteam sa stau pe scaun, m-am mutat pe gradene. Din fericire am mai avut sanse la masa si am recuperat sa ajung din nou la 6-6, de data asta cu alt "greu", Braga. Un alt moment frumos pe care l-am savurat din plin. Sparg, raman greu pe 2. Il dau sus, dar raman masca la 3. Pun sa dau cu jumpul dar alba era prea in centru si nu ajungeam. ma duc la husa, pun capatul celalalt pentru dart stroke, nu mergea nici asta.  pun jumpul normal din nou, iau inaltatorul pentru jump. Dau, ating 3 si ramane safe. da si el jump, ramane safe dau jump .. Nu mai stiu cum am ajuns la masa dar m-am trezit pe 8, si apoi intr-o situatie grea pe 9.
daca dadeam normal intra alba la jumatate. M-am urcat pe gradene sa ma uit de sus. Nu stiam cum sa dau si mi-am amintit ca Mike Siegel a facut o data asa s-a dus la etaj sa vada situatia de pe masa ca nu mai stia cum sa dea :)) Nu aveam etaj asa ca m-am urcat in tribune. Am tintit cu retur intepat,
ciupit ca sa apuce alba sa isi ia efectul sa sara de jumatate. Am sttrans din dinti, aveam sansa sa castig si eu o data cu Braga si l-am bagat. Prima oara in sferturi, dupa ce m-am relaxat si am strans toate sculele am primit vestea ca o sa mai joc, ca se tine tot concursul in aceeasi zi. Eram deja rupt de oboseala si am jucat prost cu Florescu. De la 6-3 pentru el insa a facut cateva greseli inclusiv 9 la 6-5 si am ajuns din nou la 6-6. Am spart si am bagat 9, dar a fost spargere ilegala :)))) ne-am cacait noi si pana la urma mi-a lasat 3 bile pe masa. Am bagat-oo pe prima dar am ratat 8, nu am mai  putut sa rezis si am lovit prost, parca dezmembrat din toate incheieturile. meritat pana la urma, el a jucat mai bine ca mine dar am avut o sansa imensa sa prind semifinale. 8 ala l-am visat toata noaptea :)))

Si Ionut Simion a fost la o bila de semifinale ratand la 6-6 cu Ovidiu. daca bagam amandoi poate ne intalneam. Am plecat tarziu la 11, mario era in finala dupa ce l-a invins pe Gandac, in cealalta Florescu-Ovidiu.


3 comentarii:

  1. Bravo,felicitari!Sa i invingi pe Ladanyi si Braga in aceeasi zi...asta da moment de biliard!Ar trebui totusi sa fii pregatit pentru timpul in care incepi sa slabesti fizic cu o bautura izotonica,o cafea,o ciocolata,ceva carbohidrati.
    Pacat sa piezi din cauza unei caderi fizice asa ca asemenea momente in care e nevoie de un boost de vitalitate trebuie prevazute.

    Oricum un inceput mai mult decat optimist pentru un om care de acum priveste biliardul cu alti ochi:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am avut o băutură din asta dar o băusem înainte :) Dădusem tot pentru primii 8 știind ca restul se va juca duminică. Am luat un fresh și o cafea dar degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere