luni, 15 august 2016

Dynamic Best of The East Romania - punct final

A fost o editie frumoasa, cu peste 80 de sportivi, foarte multi sarbi, o gramada de bulgari din care majoritatea juniori, un ungur, un slova si restul romani.

Dupa luptele din prima zi, a urmat
ziua judecatii ...  Cristian Surdea a facut primul rezultat frumos si l-a scos pe polonezul Turkowski, Ovidiu pe Gandac, iar Raul a condus detasat pe tanara speranta a Ungariei Szolnoki. ... apoi meciul s-a intors si ungurul a castigat in extremis. Braga a facut un turneu foarte bun, a revenit dupa  ce a fost condus de bulgarul Georgiev si a castigat in decisiv. Apoi l-a curatat clar pe polonezul Piekarski. Vanatoarea de polonezi a continuat cu victoria campionului bulgar Ruslanov la Ostrowski, in timp ce mario a pierdut clar la Fortunski. Ovidiu a iesit si el, Babken l-a scos pe Surdea, iar tanarul Szolnoki a prins curaj si l-a invins clar pe Andrea Klasovic.
Eram in primii 8 ... 3 romani, 2 polonezi, un ungur , un bulgar si un sarb. Meciuri tari , pe muchie de cutit. Cel mai urmarit a fost Braga cu Skoneczny, polonezul care batuse tot la pas ... Si meciul a inceput rau pentru Mihai care la prima spargere a facut  break dar a bagat si alnba la nouar ... la un moment dat era 6-3 pentru polonez. Dar, Braga a jucat perfect si a reusit sa intoarca meciul si sa castige in decisiv. Foarte bun meci ... Celalalt polonez a fost apoape sa iasa si el dar a castigat in decisiv la Ruslanov, iar tanarul Szolnoki si-a folosit calmul incredibil la cei 19 ani ai sai pentru a trece tot in decisiv de Ioan Ladanyi ! babken a stricat rezultatele din sferturi castigand la 7-5 cu Stankovic.
Au inceput semifinalele si aveam 2 romani, speram la o fi nala romaneasca. Braga s-a tinut tare, si in ciuda a vreo 2 jocuri facute cadou cu albe intrate aiurea, a turnat mese dupa mese, enervandul pe Fortunski destul de rau. Din pacate la 7-7 a ratat 9, ramasese destul de greu pe el. Alba s-a dus aproape sa cada din buzunar si 9 a ramas departe pe mijlocul mesei. Speram la o greseala dar polonezul atras un super trasor si 9 s-a dus pe centrul buzunarului.
In partea celelata Babken a pierdut si el.  Finala a fost frumoasa si tensionata, Szolnoki a condus 7-5 cu un joc curat si foarte eficient. Si al naibii de calm copilul asta. parca era pe xanax :) S-au jucat si niste safeuri excelente, amandoi tragatori extraordinari. A fost de ajuns o soarta si o bila ratata de ungur ca polonezul sa se infiltreze la conducerea meciului. Si pana la urma a castigat.... Impresionant cu lovitura sa curata, eleganta dar si cu trasoare pe toata lungimea mesei.
In turneul ATD Amator Corneliu Volosciuc a luat locul 1 si Crisan Lucian locul 2. Amandoi au castigat de la ATD un sejur de 3 nopti pe valea prahovei. La consucrul Premie, juniorii bulgari au facut legea, desi Danescu a reusit sa il bata pe Darko Stankovic si era apoape sa il bata si pe Galin Dimov ...
Valchev si Jelev au castigat un  voucher pentru Best of The East, cazare si taxa platita tot de familia TABCARU care de altfel au facut un efort destul de mare, platind cazarea pentru multi sportivi veniti la turneu, s-au ocupat de transportul lor spre hotel; sau de la aeroport.
Bravo lor pentru implicare si eforturile constante in biliard.

4 comentarii:

  1. Am urmărit și eu ( oarecum ) rezultatele live, Babken a pierdut ( de la 5-3 pentru el ) 6 frame-uri consecutive iar Robert Braga a avut 7-6… oricum s-au descurcat mai mult decât onorabil. Tot cu ocazia asta am descoperit site-ul ATD, unde am găsit informații destul de interesante… nu am știut până acum cât sprijin au oferit cei de acolo biliardului românesc… am citit despre câteva acțiuni care mi-au adus respect și admirație. Jos pălăria pentru eforturile dumnealor!

    RăspundețiȘtergere
  2. In sfarsit un turneu international foarte bun facut de jucatorii romani,cel putin primul pe care il stiu eu.Bravo celor doi!Ladanyi sper sa faca o figura frumoasa in Moldova daca acum si a permis un relache,el e specialistul necontestat al acestui turneu.

    Oricum semnele nu sunt bune,cand altii aduc sange proaspat noi defilam tot cu veteranii,saracii.Tot respectul pentru ei ca muncesc din greu sa si pastreze blazonul ,pacat ca cei tineri prefera sa vagabondeze prin sportul asta ca niste puslamale.

    Minusuri foarte mari din partea organizatorilor la aceasta editie,locatia si lipsa streamului.Ma intreb daca aceasta competitie e organizata doar pentru jucatori sau are in vedere si publicul?Nu cred ca au fost dificultati insurmontabile legate de organizarea concursului in TAC,mai degraba as crede ca orgoliile sunt cele peste care nu se poate trece.Pacat ca se revine la aceeasi nota de provincialism si mediocritate care exista acum cativa ani.Sa nu ai un stream in anul 2016 mi se pare jenant.Sa ai o locatie moderna si si potrivita si sa nu faci eforturile unui compromis pentru a organiza turneul tot acolo,iarasi mi se pare gresit.Poate la anul le o veni mintea la cap sa inteleaga ca sportul nu poate exista fara public.Fara sportivi in schimb, da,poate exista,biliardul romanesc demonstreaza acest fapt.

    Mai e Constanta si cu asta s a terminat cu biliardul mare in anul 2016.Inca un an fara nimic la orizont.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Clubul TAC are o datorie de platit organizatorilor Best of the East ( ATD Dynamic - Tabacaru ) si de aceea nu s-a organizat acolo.

      Ștergere
  3. Cel mai bun turneu făcut vreodată de jucători români a fost Best of East Bulgaria 2015… finala Braga-Ladany, cu Ioan câștigător.

    RăspundețiȘtergere