duminică, 4 septembrie 2016

Black Sea Cup punct final

A mai trecut un an
și o ediție de Black Sea la City Billiards. O ediție foarte disputată fără nume mari la nivel european dar poate si de aia au avut șanse mai multi jucători. Bulgarii au venit cu echipa mare si din nou juniorul Valchev a confirmat din nou valoare, ajungând în primii 16 si l-a întins serios pe Ladanyi. Mi-a plăcut și Tal foarte bun trăgător. După 2 săptămâni în care nu am jucat, am dat o jumătate de oră vineri si chiar am tras destul de bine, mi-am modificat puțin poziția și balansul. Am început bine primul meci, cu mese legate dar am făcut 2 erori si apoi meciul s-a strans. Masa m-a păcălit si am ratat o ieșire ușoară la 9. Apoi Ionut a preluat conducerea si m-am ținut după el. Dar la 8-8 a făcut break. Eu am stat prost la spargere, în schimb el a spart foarte bine. Pe spate am jucat cu Amet Gener dar nu am mai avut aceeași lovitura ocupat și cu organizarea nu mi-am făcut strategie de concurs de data asta. Oricum la cat am jucat nu aveam pretenții. Am început binișor dar am făcut o prostie si apoi mi-am pierdut încrederea iar Amet a jucat excelent, multe mese legate , curate. Nu stiu cum am reușit să mai revin, am făcut câteva mese dar tremurate, nu lejere ca în primul meci. La 8-7 pentru el am ratat 8, lung si drept. A fugit mana si nici nu m-am concentrat prea mult. Destul de multumit totuși de joc, am fost aproape cu amândoi desi am spart infect.
Ieri s-a jucat intens pe spate, ultimul s-a calificat Alicus pe la două jumate dimineața ... Gandac a ieșit după ce a pierdut în decisiv la colegul Grig si la Ovidiu, a ieșit si Babken... Am avut o finală interesanta, un jucător vechi ca Descultu si unul în ascensiune ca Alicus. Amândoi au defilat în ultima zi. În
finala Descultu a fost mai proaspăt și mai pe val, a castigat la început câteva bătălii tactice iar apoi meciul s-a rupt si Descultu este noul campion de la malul mării ... Felicitări și lui Alicus, care are un joc din ce în ce mai solid. Locurile 3-4 Surdea si Ruslanov. Felicitări City Billiards si Babken pentru eforturi, eu ai Alecu am ajutat la partea de organizare și arbitraj.
Finala a fost înregistrată si va fi dată în premieră la Digi 24 Constanța cred că mâine la Divizia locală.

4 comentarii:

  1. Foarte aglomerat clubul… spațiul redus pentru un turneu cu peste 64 jucători a făcut ca participarea mea ca spectator să fie una de scurtă durată. Cu toate acestea am avut "privilegiul" de a asista îndeaproape la meciul de debut în turneu al unui jucător pe care îl știam doar din auzite… Alex Desculțu pe numele său. Mă bufnește râsul amintindu-mi de glumele dinaintea partidei făcute cu adversarul său, un glumeț ca și mine… ei bine am asistat la o demonstrație de lovituri absolut superbe ale jucătorului timișorean, lovituri care m-au făcut să mă uit mai mult în partea dreaptă decât spre cea stângă unde evolua un alt partener local contra unui jucător rus… poate voi detalia impresiile mele mai târziu… joacă România!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai fost aproape in ambele meciuri,sper macar ca te ai bucurat de eveniment.

    Eu nu adresez felicitari nimanui decat jucatorilor pentru participare sau rezultate,din punctul de vedere al publicului care nu se afla acolo turneul asta a insemnat mai putin decat turneul BKO de sambata pentru ca ala din urma avea stream.Sa nu ai tu stream in anul 2016 cand la CM facea unul stream de pe telefon...Indiferenta si nepasare fata de tot ce nu aduce bani in secunda curenta.Amatori de biliard din tara?Cui ce i pasa?Era greu sa agate de tavan o pocnitoare de webcam!Dar ma rog,asta e capitalismul,nu?Iar capitalismul din biliard nu e cine stie ce chestie complicata,deseori se rezuma la meciurile pe lovele,la asta suntem experti.

    In rest vad ca Mario tot nu reuseste sa sparga gheata intr un turneu international,umoristicul poolmania ajunge in primii 16 iar alti doi jucatori,Steriu si Descultu, sunt inca doua nume care arata ca exista biliard excelent in afara capitalei.Descultu a defilat in fazele finale ,bravo lui!Pacat ca nu exista o legatura curenta intre capitala si provincie,aceeasi problema a banilor,sistemului si asa mai departe.
    Inca o data,felicitari lui Descultu,o victorie exceptionala in fata tuturor greilor din biliardul romanesc.Sper ca la anul turneul asta va scapa de anonimatul asta asumat si va acorda mai multa importanta unor aspecte legate de mediatizarea turneului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Așadar… m-am lămurit cum stă treaba cu naționala… să revenim la turneul în sine. Nu pot spune prea multe dar câteva concluzii se impun de la sine… toți favoriții hârtiei au plecat mult prea devreme acasă. Și asta în condițiile în care prezența jucătorilor străini a fost una destul de modestă… pe mine unul m-a surprins în mod extrem de plăcut câștigătorul de anul acesta… are o calitate a loviturilor de invidiat. Se vede că prin negura timpului a jucat în campionatul Germaniei… nu-mi dau seama care sunt motivele pentru care nu s-a prezentat la startul unor turnee importante din țară pentru că este un jucător redutabil… despre finalistul învins nu pot spune decât că demonstrează prin rezultatul de aici că nu degeaba este campion național de bila 8 și că este pe un trend ascendent… jucătorii locali ( 8 la număr ) au obținut rezultate oarecum previzibile… ca de obicei a ieșit în față Steriu ( locul 5 ), un loc 17, două locuri 25. Eu zic că se putea mai bine dar aș fi subiectiv… închei spunând că, după părerea mea, clubul este prea mic pentru un turneu de anvergură. Asta nu știrbește cu nimic eforturile celor implicați, ba chiar este de apreciat…

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu il stiu pe Alex din 2002, un tip foarte bun si exploziv la biliard. Si o prezenta la masa eleganta si sportiva

    RăspundețiȘtergere