marți, 18 octombrie 2016

BKO pUnct final

S-a terminat un turneu extrem de solicitant. S-a dat la sapa la greu mai ales la echipe, vineri, sambata si duminica am plecat din club dupa miezul noptii. Al naibii de greu
dar si frumos, am trait o gramada de emotii  ... In ultima zi am pierdut in primii 16 la Gold , am jucat prost la inceput, apoi am revenit si cand sa fac 4-4 cu break am ratat la 7. De aici nu am mai contat in meci si mi-am luat bataita :))) Ovidiu a castigat editia de Gold, in finala cu Mario Toader.
Seara tarziu am jucat semifinala la echipe cu baietii de la Sereno. A fost un meci atat de greu ... Dupa ce am pierdut la Gold am fost sa ne facem tricouri la echipe ... Dupa aproape 2 ore de stat la Carrefour, am reusit sa le facem :) O parte a motivatiei de calificare a fost si treaba cu tricourile. Ne-am inteles sa punem tigri pe spate daca ajungem in semifinale.   Am avut placerea sa petrec ceva timp cu domnul Spataru de la Timisoara, care m-a ajutat sa imi schimb pastila si am facut cateva driluri. Un jucator cu lovituri fantastice si discutiile cu el mi-au redat o parte din incredere.
 La simplu am cazut cu Auras pentru un duel clasic. Meciul   inceput cu cateva ratari dar nu am fost in stare sa curat mesele , unele simple de tot. Si s-a ajuns la 1-6 ... parca nimic nu mergea bine. El s-a relaxat putin, apoi jocul s-a schimbat si usor , usor, mai o masa, mai o masa am ajuns la 6-6 ! Pe sfoara am mers, am bagat si un 9 iar alba era sa intre 3 mante dar s- a oprit chiar la limita. Odata ce am vazut ca se poate am tras cu mai multa incredere ... Am legat cateva lovituri frumusele  La 6-6 a fost foarte intens, unul din cele mai bune momente din ultimii ani ... Cu spectatori multi si echipele pe margine la sustinere ... Ei conduceau deja cu 2-1 si acum jucam pentru 2-2 sau 1-3 ...  A ramas o combinatie grea 1-9 si am zis ca o dau dar am zmucit atat de tare ca nu am atins nici 9 ... Unul din multele momente in care pierzi controlul incercand sa dai mai tare, mai cu incredere cum ar veni S-a mai jucat ceva la masa cu safeuri pana am ajuns sa dau la 2. L-am bagat dar am ramas destul de taiat pe 3. Puteam sa mai dau la safe dar nu am mai putut sa duc. Am ratat bila si a intrat si alba. Am pierdut o sansa mare de tot. Mai greu sa il intorci pe Auras asa. La dublu mario si danescu si-au facut treaba si era pe mine si bengalez sa egalam iar pentru prima oara concursul asta sa ajungem la 4 la 4 ... Am tras cat am putut si cred ca am facut cel mai bun meci din turneu la majoritatea loviturilor exceptand 4 greseli in momente cheie... Un safe gresit atunci cand aveau 2 greseli, o bila bagata  dar am dat slab l-a lasat masca, o siguranta gresita cand aveam 6-4 si 4 ratat la 6-6.  Pacat am fost atat de aproape, nesperat de aproape la inceputul concursului. Experienta a fost insa tare de tot si mi-a redat placerea jocului. Am socializat mai mult si am descoperit 3 colegi super. Niciodata nu ne-am reprosat nimic, au fost doar incurajari si sustinere. Le multumesc pentru ca am avut ceva de invatat de la fiecare.
Meciurile inregistrate vor aparea in curand pe sticla, cand o sa am amanunte le voi posta.

Pace tuturor
Finala s-a jucat luni si echipa lui Ciprian Gandac ( plus Razvan Spataru, Florean Stelian, Costin Neaga) a castigat cu 4-1 meciul cu Sereno, desi a fost mai strans decat o arata scorul. Sereno cu siguranta cea mai sudata echipa dar si echipa TPA au avut jucatori extrem de buni. Pe locurile 3-4 am iesit noi si o alta echipa frumoasa, cea a lui Dan Moraru,


3 comentarii:

  1. In primul rand felicitari pentru joc.Nu ai ce sa ti reprosezi,eu ti am mai spus odata,faptul ca te bati de la egal la egal cu niste baieti mai tineri care ard gazul (uneori cu folos,uneori de pomana)tot timpul la masa de joc, e oricum mare lucru.Doar ai fost printre primii 16 la un concurs care a adunat aproape tot ce e mai bun in Romania.La fel, nu are de ce sa ti para rau cu ratarile daca iti faci datoria.Datoria inseamna sa abordezi fiecare bila cu cea mai buna concentrare, sa nu te precipiti si sa iei orice decizie cu calm.Daca stii ca ai fost constiincios nu iti poti reprosa nimic.

    In al doilea rand inteleg ca a fost un eveniment intens si OMN a aratat din nou ca la asta se pricepe cel mai bine,sa organizeze turnee.Cand ziceam ca s a branzit fenomenul BKO ,uite ca a reusit sa l reinventeze .Totusi,astea sunt doar focuri ce se reaprind din acelasi jar,e nevoie de alti carbuni ca sa se mentina pe timp indelungat.Trebuie sa vina constant sange proaspat.

    Si eu ma asteptam ca echipa TPA o sa castige,sunt forte acolo.O mentiune legata de finala GOLD,e inadmisibil sa rateze Mario in halul asta.La valoarea si experienta lui nu a invatat sa nu trebuie sa se precipite si ca trebuie sa si pastreze concentrarea?Chiar asa,bila dupa bila,e clar ca nu are mental de invingator,ce sa mai spun de vointa?Nici nu merita sa castige cu asemenea ratari.Ar trebui sa se maturizeze si el odata.A crescut in joc,nimic de zis,dar poate mai mult.

    Asteptam viitoarele editii si sa speram ca succesul fenomenului va creste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca intr-un moment in care eram tot mai departe de biliard mario mi-a intins o mana de ajutor Si a meritat din plin chiar daca ca nu ne-am calificat in finala, inca doare fiindca am gresit niste decizii care nu trebuia sa le gresesc. dar cum zicea unul mai destept infrangerile sunt bune pentru ca iti dezvaluie lucruri despre tine . ... e si el om a fost putin emotiv acolo cu luminile alea si s-a deconcentrat. Era poate si obosit dupa ce a tras echipa dupa el tot weekendul. A jucat senzational in unele momente si a fost un adevarat lider. Am avut multe de invatat de la el si de la ala mic si de la Bengalez si de la ceilalti jucatori. Sper ca aceste concursuri sa mearga mai departe sunt foarte tari

      Ștergere
    2. Eu nu vorbesc decat de atitudinea lui la masa,mai multe nu stiu despre el,poate e un baiat de caracter si cu merite,nu te contrazic.Il critic pentru ca e pacat de potentialul lui,mi se pare ca e cel care ar putea duce mai departe munca lui Ladany de a mai deschide un pic portile performantei internationale.Si nu mai are mult timp,inca un an sau doi,dupa 30 de ani nu il mai vad facand un salt calitativ atat de mare.Vad ca nici din tara nu mai iese,ar fi pacat sa se multumeasca cu ce are.La varsta lui inca mai poate sa urce o clasa in biliard,lucru care nu se poate spune despre cei din generatia mai in varsta.Parerea mea e ca nu are cine sa l ghideze in directia buna si repet inca o data, poate le aduce OMN si biliardistilor pentru cateva zile un antrenor cum l a adus Ancuta pe P J Nolan.



      Ștergere