luni, 13 februarie 2017

Abordarea castigatoare

Cea mai importanta diferenta intre profesionistii europeni si jucatorii romani de nivel mediu ( nu imi permit sa vorbesc de aia bunii)  este abordarea.  Nu am vazut la Alcaide and company disperarea, incrancenarea si datul ochilor peste cap la fiecare mutare cat de cat gresita a ta sau a adversarului. Aim and fire, aim and fire that was all folks. Am avut sansa sa stau putin pe langa Alex Lely la curs si mi-a intarit multe dintre chestiile pe care le stiam sau banuiam. Printre cele mai interesante, nu te transforma la concurs, daca tu esti sa zicem un jucator rapid si incerci sa fii mai calculat, mai lent la concurs nu ai nici o sansa. Pe scurt ce am inteles eu de la cei mai buni : fii natural, joaca jocul pe care il stii cu incredere si atat. Respecta adversarul si jocul. Nu te cacai ca e intr-o parte ca daca nu iesi, ca daca  nu bagi  bla bla bla. Fii barbata Zoe ... Take it like a man. kazakis a fost masacrat de Chinahov si nu am vazut sa faca cruci si sa scuipe in san,  sa injure mortii meselor si a umiditatii samd
In afara de calitatea jocului ( cu laudele de rigoare pentru ladanyi si babken) cred ca strainii de top ne-au surclasat si la eticheta si la naturaletea cu care abordeaza jocul de biliard.  Jocul aproape total axat pe eul automat m-a fascinat.
Am ramas cu satisfactia   de 30 de bile la rand cu Alcaide fara sa ratez la buzunar , ceva frumos pentru un jucator slab care nu se antreneaza.
PS : Am uitat sa il remarc pe Clement, tanarul nostru jucator de la Snagov. A crescut mult in abordare, la spargere si stiinta joculu. Pentru jumatate de meci, a mers cap la cap cu babken. daca va reusi sa fure de la strini si sa nu mai puna atata presiune pe el va fi un jucator foarte bun, greu de batut pe viitor.
De apreciat si efortul Soniei care s-a zbatut sa avem cat mai multa acoperire media la turneu. Un efort frumos mai ales ca este si benevol.
Pana la urmatorul international mai este, asa ca ne intoarcem la oile noastre. In Bucuresti miercuri avem concursul Amator la IDM iar in weekend probabil ceva la TAC, plus evenimentele Echipa de joc.
Astept cu interes sa vedem daca FRB_Pool mai face ceva anul asta.

Un comentariu:

  1. Foarte buna postarea,chiar am vrut sa te intreb daca stii ceva despre lectia de biliard data de respectivul.Asa este cu mentalitatea de profesionist versus metalitatea de amator care rupe tacul de masa printre injuraturi.Dar ce sa ne plangem,aceeasi problema o avem la fotbal care e sportul national.Profesionismul e o treaba tare complicata pentru romani si practic ce sa ceri unor amatori care nu traiesc si nu se dedica din suflet marii performante?Mai e mult pana departe in sportul asta din toate punctele de vedere.

    Federatia romana de biliard...Care federatie?Federatia aia?

    RăspundețiȘtergere