marți, 24 februarie 2009

G-Core, noul shaft McDermott


Se pare ca McDermott a scos pe piata un nou shaft denumit G-Core . Acesta va fi pus ca shaft standard pentru toate tacurile McDermott intre 300 si 899 $. Separat am vazut ca va costa 150$ pe siteul lor, deci la distribuitori gen Seyberts va fi undeva la 110 $, cred.
Fata de seria I, au inlocuit mijlocul din spuma cu artar, deci acum are artar la interior, apoi un strat de fibra de carbon, si artar din nou la exterior. Alta chestie interesanta este ca straturile din mijloc se duc continuu prin ferula pana in spatele pastilei.,care o sa fie Everest si nu prostia aia de Triangle.

Dupa cum pare ar trebui sa fie un shaft destul de solid,teapan, fara vibratii, dupa cum sustin producatorii.

10 comentarii:

  1. Hmmm......sa-l incerc, sa nu-l incerc......ma mai gandesc....

    RăspundețiȘtergere
  2. Te bate gandul sa-l incerci.....poate merge bine doar pe mc dermott....

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar fi interesant sa-l incerc...dar cred ca tot 314-2 va fi mai pe gustul meu

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca o sa aduca Pasarila ( Birdy) in martie unul. O sa vedem atunci.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumiri Iuliane pentru promptitudinea stirii! Eu care am un McDermott si ma tot bate gandul sa-i iau un shaft I acum am ce pune in balanta... :))) Sincer pretul lui ma duce cu gandul la o solutie de compromis a celor de la McDermott... spun asta pentru ca fiind un producator cu pretentii ar fi trebuit de mult sa-si doteze tacurile cu preturi mai mari cu un shaft mai performant din standard, nu ca upgrade... m-am tot intrebat de ce nu pun I-uri pe tacurile din gamele Elite si Prestige sau chiar Professional... si singurul raspuns pe care l-am avut la indemana a fost faptul ca producatorii au totusi incredere si in shafturile "traditionale". Cu alte cuvinte eu personal cred ca acest G-Shaft este sub shaftul I. Spun asta deoarece mi se pare foarte plauzibila prezentarea celor 3 shafturi I... niciodata un shaft nu poate avea totul, sa fie si tare-n pastila si moale... practic seria I se preteaza unui anume tip de lovitura insa are si dezavantajul pretului si al modului practic ( fiind obligat ori sa ai 3 tacuri cu shafturi diferite ori sa schimbi shafturile din mers ceeace nu este comod deloc )... sigur vom vedea ceva pareri mai avizate decat ale mele... :))

    RăspundețiȘtergere
  6. http://en.allexperts.com/q/Pool-Billiards-2283/Predator-cues-1.htm

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu ma convinge explicatia data de tipul ala... pastila, lungimea ferulei si forma shaftului sunt importante fara doar si poate dar Predator nu inseamna unicatul in fabricarea shafturilor. Am spus-o si o repet... fara doar si poate un shaft nu poate intruni toate dorintele. Nu cred ca Z-ul de exemplu se preteaza unei lovituri de spargere in forta cum ar fi I1-ul McDermott... discutia ramane deschisa si la 314 chiar care este un shaft foarte reusit insa si el are un frate mai "butucanos" care se preteaza unor astfel de lovituri ( 314-Fat )... cu alte cuvinte chiar daca nu o spun precum cei de la McDermott si Predator are 3 tipuri de shaft cam identice cu I-urile: 314-fat, 314 si Z... ce spui de asta?

    RăspundețiȘtergere
  8. Deci se naste o intrebare ........cine pe cine copiaza?.....
    Pe de alta parte predator ramane predator, si nu degeaba este folosit de un procent foarte mare de jucatori de top. Un lucru pe care totusi putina lume il cunoaste este faptul ca tehnologia shaftului Predator este descoperita de Longoni. Predator doar a patentat metoda. Aceleasi shafturi le face si Longoni, ele numindu-se "Stratos" singura diferenta intre ele cred ca se afla la ferula, mai exact stratosul nu cred ca are acea "bula de aer" care o are 314 de la predator. Asta am reusit sa culeg tot informandu-ma despre tacuri si shafturi de-a lungul vremii. Daca ma insel va rog sa ma corectati.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai dreptate, urma sa vorbesc despre asta in materialul despre shafturi. Longoni a inventat shaftul din mai multe bucati, pe principiul pe care merg astazi in special cei de la Predator. Cu privire la linkul de mai sus, nu sunt de acord ca shaftul face toata lovitura, desi in constructia lui sta micsorarea deflectiei. Arndym, Gcore fa fi cu siguranta mai consistent decat un shaft normal, si cu o deflectie mai mare decat a seriei I, asta cu siguranta. Eu cred ca este un pas inainte pentru mcDermott atat calitataiv cat si ca marketing.Acum daca vrei sa vinzi trebuie sa vii cu ceva diferit, o gaselnita tehnologica, asta e trendu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu se naste nici o intrebare... nu conteaza cine a fost primul! :)) Discutia a plecat de la afirmatia mea referitoare la calitatile unui shaft... si la ce tip de lovituri se preteaza. Predator nu spune ceea ce spune McDermott despre shafturile sale I ( in sensul ca I-urile au ca recomandare la ce tipuri de lovituri se preteaza pe cand Predator le diferentiaza dupa deflexie ) dar daca privesti caracteristicile lor vei vedea ca sunt aproape identice... nu a spus nimeni ca alea sunt mai bune ca celelalte pentru ca nu pot afirma lucrul acesta nejucand inca cu nici un shaft de genul asta. Dar pentru un "ageamiu" in ale sportului apreciez modul de prezentare a produselor McDermott... cum de altfel nu ii inteleg pe cei de la Predator in multe chestii ( nu dezvolt ca ies mari discutii :)) ).

    RăspundețiȘtergere