miercuri, 21 aprilie 2010

Si gigantii sunt oameni

Am vazut meciul Steve Davis - Mark King de la 8-6 pentru Davis. Acum el este unul din jucatorii preferati, poate si datorita charismei si elegantei, dar si pentru jocul tactic excelent. In jocul decisiv l-am vazut insa sovaind ca un incepator, de parca era primul Campionat Mondial acum 31 de ani ...
Ii mai trebuia o bila rosie, s-a repezit pe bila albastra, parca nemaiputand suporta tensiunea. La varsta lui, nu s-o fi obisnuit cu asta ? In sfarsit, a ramas prost, dar a introdus rosia si avea cu 3 puncte mai multe decat maximul disponibil pe masa si cam toate coloratele in partea superioara, alba ramanand in partea inferioara, o rosie mai era pe masa. Avea atatea posibilitati, putea sa joace la buzunar o colorata chiar daca era grea, putea sa lase snooker, putea sa lipeasca bila neagra de manta .... Si ce face Steve ? Ca un scolar  crezandu-se invingator doar a atins bila verde fara sa se agite sa lase o pozitie grea la bila rosie. Emotiile l-au dovedit, parca si el era mirat cand isi dadea seama de greseli. Apoi dupa lovitura lui Mark, lasa bila rosie pe buzunarul verde, in conditiile in cara neagra era pe langa buzunarul galben. Adversarul le introduce plus bila galbena. SIncerca siguranta la verde dar o lasa pe buzunar. Steve o in troduce dar ramane in snooker. In sfarsit, Mark care era 9 puncte in urma,  reuseste snookerul la bila maro. Avea deci 5 puncte de recuperat din snookere, si a ales sa introduca bila maro si albastra pentru a forta un fault de 6 puncte. Pana la urma s-a batut singur introducand bila roz cu trei mante la o incercare de siguranta. Asa o sa il mai vedem pe batranul Steve inca o tura, urmand sa joace cu Higgins in turul urmator. .
Sa fie presiunea de vina, sau ce ? Nu vorbesc de lovituri de buzunar, ci de tactica pura, de decizii capitale. Se pare ca profesionist sau amator, aceiasi demoni ne bantuie, emotii, nesiguranta, teama, presiune etc. Numai ca profesionistii ii stapanesc mai bine. Si cand nu reusesc, coboara pe pamant, in randurile noastre. Bine ai venit Steve ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu