joi, 2 august 2012

Stabilitatea loviturii

Vine un timp pentru toti cand jocul nostru sufera, scade si parca nu mai suntem asa siguri pe lovituri.
Cauzele sunt multiple dar de cele mai multe ori se deregleaza ceva la elementele fundamentale ale loviturii.
Poti sa incepi cu abordarea  si faptul ca nu acorzi destul timp "fixarii" loviturii. Adica sa obtii o imagine clara de o fractiune de secunda a ceea ce vei face inainte de a lovi. Fractiunea asta de secunda valoreaza mult, foarte mult.

De cele mai multe ori insa pozitia gresita pe lovitura poate cauza tensiune in brate, nesiguranta, asezare in cros si tendinta de a ne ridica. Cauta o pozitie in care sa stai confortabil si mai ales echilibrat.

Fa ajustari ale picioarelor si ale  locului unde faci priza pe tac tragand bile drepte, lungi. O sa simti atunci cand stai bine pentru ca extensia bratului dupa lovitura se duce pana la capat fara sa simti nici o jena, nu se misca nimic in afara de mana care tine tacul, bila alba se duce drept unde vrei ...

Varsta , greutatea, lipsa de antrenament poate cauza slabirea pozitiei picioarelor. Imediat cum am inceput sa ma aplec asupra problemei am inceput sa mai ameliorez si sa gasesc o lovitura mai stabila. Important este sa faci ceva si de cele mai multe ori creierul gaseste o cale de rezolvare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu