miercuri, 1 aprilie 2009

Biliardul, hobby ?

Presat de pretenaru meu Grasu am fost ieri in Kings sa dau cateva seturi cu noua pastila, dupa un set mi-am dat seama ca nu pot sa ma obisnuiesc cu ea, nu simteam loviturile,era prea tare asa ca am dat-o jos. Fiindca nu mai aveam pastile, am pus un Le Pro care merge oricum mai bine. O sa joc cu ea la concursurile din weekend sa vedem cum e.
Meciul n-a fost important, am jucat chiar prost si m-am enervat la culme din cauza asta. Chiar nu m-am mai enervat asa de mult. Am constatat nu de multe ori ca biliardul poate devenii al naibii de dureros daca nu esti constient de nivelul la care te afli si de ce vrei sa joci. Am vazut multi baietasi care joaca prost si se avanta sa joace pe bani, unii dintre ei cred ca asa se vor experimenta, vor ajunge jucatori, dar de fapt majoritatea pierd cu incapatanare sume importante de bani. De exemplu eu nu mai joc mult, nu ma mai antrenez singur, schimb tacuri si pastile, cum as putea sa joc constant bine ? Atunci as putea foarte bine sa ma astept ca voi rata destule bile la masa, ca nu o sa imi las bila alba, si tot asa. In felul asta reduci cu mult frustrarea acumulata la masa, pentru ca sa recunoastem cu totii tindem spre perfectiune. In biliard ochiul si mana trebuie antrenate sa fie in forma.
Exemplu Toni care se lasase de ceva timp atunci cand a venit la cateva concursuri sporadic, la Timisoara in 2007 si la Kings. Stralucirea jucatorului impecabil disparuse, aparuse indoiala in brat, greseli copilaresti mi-au aratat slabiciuni la el care nu credeam ca le are.
Asa ca daca nu investesti timp sa te antrenezi si sa inveti, sa studiezi carti, meciuri si alte materiale nu poti emite mari pretentii. Mai tragic este sa te strofoci si sa faci toate astea dar sa nu apara rezultatele, atunci sa vezi frustrare !!!
Toate framantarile astea dispar cand ajung acasa si copilul meu tocmai a invatat un cuvant nou, sau fuge sa imi sara in brate. Asa imi amintesc de lucrurile cu adevarat importante in viata, asa ca ratarea la bila 8 devine un vis urat. Pentru ca pentru moment, la noi in tara biliardul nu poate fi decat un hobby.

PS : am aflat ca super jucatorul ungur Vimos Foldes e incognito prin Bucuresti incercand sa faca ceva bani pe la noi, mi-a zis cineva ca l-a vazut pe la IDM.

20 de comentarii:

  1. Intr-o perioada iti reuseau lovituri grele sau foarte grele,oricum nu exista bila pe care teoretic sa nu ai idee unde sa o lovesti...

    ...dupa care nu mai timp,chef,etc si mana nu te asculta si ajungi sa joci prost,esti irascibil,nu te poti concentra si asta se numeste ''biliard din amintiri''(asta joc acum)

    Incerc la fiecare concurs sa nu ma enervez cand pierd si tot imi trebuie 2,3 ore dupa, sa ma calmez.

    Mai incerc...-)))

    RăspundețiȘtergere
  2. poate vine in london la calificari Foldes:))..oricum ar fi interesant sa il vad cum joaca asa pe viu

    RăspundețiȘtergere
  3. la London nu cred ca are orele facute, dar poate la alte concursuri .....

    RăspundețiȘtergere
  4. bine zis:))...nimeni nu prea ii suporta pe astia de la london dar toti sunt la concursurile lor:))...auzi dar mesele din london nu au nicio treaba cu mesele de biliard de la concursurile adevarate nu? adik te antrenezi mai bine pt eurotour de exemplu in IDM decat London nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. pentru eurotour mai bine joci barbut decat sa joci in London

    RăspundețiȘtergere
  6. nashule sa`mi zici cand vine wizardu ca iau si eu una :)

    RăspundețiȘtergere
  7. ...cand termina unguru' pe la Bucuresti sa-l trimiti la Constanta sa-i iau eu banii! :)) Eu unul nu-i inteleg pe cei care joaca pe bani... sunt doua categorii de jucatori pe bani: cei care nu au ce face cu banii si prin asta incearca sa se motiveze ( pentru ca oricui nu ii place sa piarda bani chiar daca are de unde ) si cei care incearca sa castige bani din ceea ce stiu sa faca... problema este nu ca joaca pe bani ci ca de obicei ei cauta "victime" si folosesc tertipuri josnice pentru a-si atinge scopul. Asta nu ii face jucatori buni ci parsivi... un jucator adevarat din punctul meu de vedere este cel care cauta sa se perfectioneze jucand intr-un cadru "legal"... un concurs de exemplu...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma rog, e relativ ce zici tu. Poti sa joci un race pe bani si sa nu fii psrsiv ...
    Ca mese Dynamic 2 sunt bune de antrenament ca pe ele se joaca la Eurotour

    RăspundețiȘtergere
  9. wizardu vine saptamana viitoare

    RăspundețiȘtergere
  10. eu spun ca am dreptate... exceptiile nu fac altceva decat sa confirme regula. Nu vreau sa intru in polemica pe tema asta... in fond nu este problema mea. Am spus si repet ca nu ii inteleg...

    RăspundețiȘtergere
  11. Cand e vorba de bani ..........

    RăspundețiȘtergere
  12. exista vreun Diamond in Bucuresti ? sau vreun club unde sa aibe numai Diamond-uri ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu exista nici una in Romania, cred. Sunt destul de scumpe din cate stiu eu.

    RăspundețiȘtergere
  14. dar vreun dynamic 2 exista undeva in bucuresti? cele de la underworld sunt bune ca am auzit ca e acolo un club

    RăspundețiȘtergere
  15. In Kings sunt mese Dynamic 2. Alea de la Underworld sunt cam varza desi scrie Dynamic pe ele.

    RăspundețiȘtergere
  16. arnydm, cred ca pe jucatorii de poker nu ai absolut nici o sansa sa-i intelegi atunci ;)
    Jocul pe bani este EXTREM de util.

    RăspundețiȘtergere