luni, 21 septembrie 2009

Scorul zilei, 7-5

Am jucat ieri concursul lunar London. M-am calificat relativ usor in primii 16. Acolo am cazut primul tur cu cine credeti ? Cu Ion Gabriel. Datorita faptului ca cineva s-a gandit ca noi suntem asa de multi si de tari ca la tenis, s-a impus un standard pentru primii 16. Asa ca nr. 1 din clasamnent joaca cu nr. 16, 2-15 samd.Si 5 cu 12, adik eu si cu gabi, exect ca la Rolland Garros.
De data asta am zis ca trebuie sa il bat, am incercat sa joc bine, dar nu mi-a iesit, da nici el nu a ratat nimic pana la 5-0. La scorul asta mi-am luat timeout si m-am dus sa ma spal pe fata. Cu apa rece.Sunt anumite momente in care trebuie sa faci ceva, in care simti nevoia sa schimbi cursul evenimentelor. Asa ca m-am privit in oglinda si m-am intrebat ce draq fac eu acolo si ce vreau de la meciul asta. M-am motivat cu un speach scurt tot la oglinda si m-am intors dar cu un alt suflu. Am facut cateva mese si asa a mai gresit si el vreo 2 bile si am revenit binisor pana la 6-5. Din pacate pentru mine, a spart si a facut break. Totusi revenirea asta mi-a dat mai multa incredere in mine. Am jucat apoi cu Cristi Costache, Duta si Grig. Din cate imi amintesc, le-am castigat pe toate la 7-5 ! Greu de tot pe spate, cu sabia lui Damocles asupra capului. Totusi am avut un sentiment ciudat de siguranta si am fost destul de calm. Am incercat sa ma motivez tot timpul.
Dupa asta venea Gili, meci pentru intrarea in primii 4. Am mers cap la cap pana la 5-5, desi am avut senzatia ca puteam sa ma distantez pana atunci, i-am oferit practic vreo 2 mese cu niste greseli imense. Mai ales la 5-4 pentru mine unde cu o masa usoara am ratat bila 1. Ce sa mai zic, la 5-5 a ratat el si mi-a lasat 4 chiar pe buza buzunarului. 5 era pe jumatate dar spre cealalta parte a mesei asa am dat cu manta inainte sa ies spre centrul mesei. Al naibii ghinion ca am ramas safe in spate la 6 cativa milimetri. Am dat un masse si am lovit bila, i-a ramas o lovitura la jumate fara iesire pe 6, sau o lovitura lunga la colt dar destul de grea. A dat-o cu succes sus si a inchis masa. La 6-5 am facut un safe si apoi el a facut altul. Aici aveam 2 variante , sa dau si eu safe sau sa incerc cu manta. la scoru asta mi-am zis ca trebuie sa atac, mai ales ca pierdusem 2 jocuri jucand la safe. Am bagat 3 cu manta si am ramas destul de ciudat pe 5. pana la urma l-am introdus, si am ramas destul de taiat spre dreapta pe 6. Am incercat sa il dau, trebuia sa tin putin de alba si era gata, 7,8 si 9 erau automate aproape. A facut colt-colt jigodia, si batranul lup de mare nu m-a iertat. Din nou 7-5 ! Am plecat dezamagit ca se putea mai mult, mai ales la inceputul meciului. Lipsa de antrenament si jocuri cred ca isi spune cuvantul in momentele importante, unde mana se moleseste putin, iar capul parca nu reuseste sa vada limpede ce trebuie facut.
Un aspect pozitiv ieri a fost ca am spart mult mai bine ca de obicei, am facut si ceva breakuri, cred ca sunt 3 motive pentru asta : am mai intarit pastila putin cu un strat de Super Glue, am inceput sa ghicesc balansul tacului, si am petrecut mai mult timp incercan sa lipesc bilele la aranjare. Aproape la fiecare spargere am bagat bila din colt, asa numita "wing ball ".

4 comentarii:

  1. Noroc Iulian! Sunt Sergiu Voicu.
    Salut initiativa ta de a face un blog de biliard reactualizat si cu adevarat dedicat.
    Ma bucur sa vad ca sunt persoane care sunt conduse de pasiune si nu de superficial.
    As vrea sa te intreb daca stii de existenta vreunui open la Timisoara in viitorul apropiat (Euro Arhitect daca nu ma insel).
    Tine-o tot asa, numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Sergiu, inca nu stiu nimic. Totusi Florin de la Timisoara mai intra si el pe aici si sper sa ne anunte si pe noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. la sfarsitul lunii noiembrie sau in prima parte a lunii dec. inca nu e stabilita data. va tin la curent.
    s-ar putea sa fie primul concurs sub egida noii federatii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim, Florin. Asta ar fi foarte bine :))

    RăspundețiȘtergere