joi, 3 septembrie 2015

Jocul natural

Van den Berg a castigat aseara raceul cu Mario, 15-7 fara probleme. Nu a fost cea mai buna zi a lui mario, cateva ratari dar si 3 albe la spargere bagate, jocuri cadou catre olandez plus ca aceasta a dat niste safeuri excelente. Am urmarit foarte atent lovitura, pozitia asa cum i-am urmarit pe grei si la Constanta. Atat la Van Den Berg cat si la Imonnen am observat ca joaca foarte mult pe centrul albei fara prea mult efect lateral. Cum bila alba prinde oricum efect dupa contactul cu bila obiect, nu risca sa foloseasca in exces efectele laterale. Mai toti incepatorii cu care am exersat ma intreaba cand invata efectele. E mai important sa inveti cum se duce bila alba fara laterale, in primul rand nu exista deflectie si traiectoria albei are un traseu mai previzibil . M-a frapat la cei 2 ce trasee scot combinand doar efectul pe verticala si taria/viteza loviturii si folosind foarte mult regula de 90 grade. Cel putin Imonnen a dat niste zmetii la Constanta de speriat. Amandoi joaca cu shafturi subtiri asta asa ca chestie ... Multa vreme am avut impresia ca Efren joaca cu foarte mult efect lateral datorita nebuniilor pe care le da. La un moment dat am vazut ca nu e a.sa. Si in cazul in care pun efect, este destul de aproape de centru o pastila gen. 
Puteti sa va analizati jocul si daca folositi efect ca la nebuni ( asa cum imi place si mie ... ) sa stiti ca este o cauza importanta a multor ratari sau scoateri ratate. 
In curand o sa apara si inregistrarea finalei de la Constanta, abia astept sa o revad si eu. Pana atunci, de sambata ne mutam la Club Arta pentru superturneul Dynamite Open, din cate stiu eu vor fi 2 mese live. 

2 comentarii:

  1. Foarte bune comentarii Iulian, si eu privesc destul de multe meciuri bune de biliard pe youtube si observ mereu cum alba se muta de la o pozitie la alta - de cele mai multe ori - doar cu o urma de efect lateral, o foarte slba rotire laterala, care provine, cum ziceai si tu, de la acel CIT (contact induced throw), efectul prins de bila alba dupa contactul cu bila obiect. La noi, de atatea ori, alba se invarte ca nebuna cand aplicam (prea mult) efect, lucru pe care nu il vezi la profesionisti decat foarte rar, acnd chiar au nevoie de asa mult efect...

    RăspundețiȘtergere
  2. In biliard totul tine de intensitatea loviturii. Daca stapanesti intensitatea, nu ai nevoie de efecte.

    RăspundețiȘtergere