luni, 11 ianuarie 2016

Campionii suntem noi


Asta era titlul articolului înainte de turneul  Bko Amator. Chiar duminica dimineață m-am întâlnit cu Cola și mi-a zis același lucru pe care il simtisem dupa ce am plecat batut de la pro. CAMPIONII SUNTEM NOI  cei care ne întoarcem indiferent de rezultate, care continuam indiferent de circumstanțe,  care speram sa devenim mai buni, care iubim jocul atât de mult, chiar și când ne doare, când ne simțim mici și neputincioși. O luam de la capat pentru ca o clipa de perfecțiune, de magie, de control total face sa merite totul.
La Bko Pro, am venit destul de optimis dupa controlul la Ama Optimex care mi-a aratat ca vad perfect. Am câștigat în primul tur la Leo cu 9-5, apoi a urmat un meci de infarct cu Costin Neaga cu greșeli copilărești dar și mese frumoase. Într-un final am reușit sa câștig 9-8. Jucam calificarea pe fata cu Mario. Am avut câteva jocuri în care am răbufnit, am lăsat toate angoasele și am tras cu curaj. La 3-1 m-am grăbit și am rămas lipit de 7. Meciul s-a întors și Mario a făcut 8-4. Am mai avut o răbufnire și am ajuns la 7-8. După un schimb de safeuri am ajuns la masa, iar la penultima bila dar nu puteam sa dau cu dreapta. Nu suport prelungitorul asa ca am dat cu stânga. Bine, dar prea încet și a rămas chiar pe buza buzunarului doar sa sufle cineva. Ma simțeam ca prostul satului :)))) Al doilea meci de calificare a fost unul epic, cu Auras.  Un meci mult mai bun al meu, am condus la început, apoi a revenit el la 8-5,  am avut câteva sclipiri și am egalat la 8. Am prins masa dar am ratat bila 5, a fugit mana si Auras m-a curatat. Pana la urma Mario a câștigat turneul în finala cu Ovidiu. Mi-a plăcut pustiul Dănescu, foarte agresiv și un joc solid, excelent trăgător. A pierdut în sferturi la Mario 9-7.  Gherman Aka Isus era sa facă surpriza in sferturi la meciul cu Braga a avut 7-2,  dar a pierdut pana la urma 9-8!

Nu vroiam sa ma duc duminica la Amator, dar m-a sunat prietenul meu Bebe sa mergem. Am plecat pana la urma, sperând ca jocul bun din ultimul meci cu Auras va avea o continuare. În prima jumate de ora am fost dezastru, nu mergea nimic. Am schimbat creta, de la Blue Diamond la Kamui si pe pastila G2 hard a venit exact cum trebuia si alba pleca asa cum simteam eu. Am trecut prin multe experimente in ultimul timp referitor la aliniere, priza, balans. pana la urma am revenit la abordarea de anul  trecut care mi-a adus cele mai bune rezultate si am trecut mai mult pe previzualizare si automat. Am inceput greut cu domnul Codreanu pe masa live, dar usor , usor am inceput sa devin tot mai concentrat pe ce mi-am propus sa fac si de la bila la bila am  devenit tot mai sigur. Am castigat si cu mereazeanu si cu celalalt baiat si deja jocul mergea foarte bine, mese legate ... A fost primul turneu dupa mult timp la care chiar mi-a placut cum am jucat si abordarea loviturii a fost una solida si constanta. Si cum creste increderea, creste si siguranta, apoi ritmul de joc, si tot asa. Previzualizarea loviturii a devenit si mai buna. Am castigat 6-0 in primii 16 cu domnul Chisalita, 6-2 cu Nicu de la Sereno si in semifinala 6-4 cu Berendea, un jucator care a crescut mult in ultimul timp, are un joc foarte solid. Am fost la conducerea partidei dar am facut 2 prostii din care una cu prietenul meu prelungitorul ( am bagat 7 din snooker, apoi am lasat 8 pe buzunar )  si el a stat agatat de mine. pana la urma am inchis masa la 5-4 si eram in finala cu probabil cel mai puternic adversar de la Amator, domnul Cotescu. A fost cel mai bun meci al meu din ultimele luni, si nu ma refer numai la rezultat ( 6-1) ci la faptul ca mental am fost tot timpul acolo si nu am cedat nimic, am incercat sa dau  totul la fiecare bila, si am tinut un nivel ridicat de atentie. Am facut mese legate si grele,  am iesit din toate safeurile si ce am lasat, am lasat safe sau foarte greu de bagat. 
Primul turneu castigat anul asta, sa fie cu noroc ! Felicitari si celorlalti campioni prezenti la turneu :)

Un comentariu: