luni, 13 noiembrie 2017

Finala la Sports BAR

Nu sunt asa usoare concursurile la Sports Bar. Mesele sunt grele, atmosfera incarcata, zgomot de fond. Si multi jucatori au inceput sa dea bine de tot in ele. Plus
ca dupa o zi de munca e greu sa te mai concentrezi. Dar incerc sa compensez lipsa de jocuri in picioare cu o abordare cat mai sportiva. Am inceput sa fiu din ce in ce mai sigur pe loviturile cu noul shaft. Nu am vrut sa fac review pana acum  ca sa il mai incerc putin mai mult. Nici nu am avut timp. daca fac lovitura cum trebuie merge brici si ma simt bine la masa. Am mai ingreunat putin tacul si acum este undeva la 19,5 oz. Se tine mult mai drept pe distanta si s-a mai domolit putin ... dadeam niste avioane de se opreau dupa a cincea manta :)))))))))))) Vineri am iesit pe 2 din grupa, am castigat furtunos primul meci , apoi invins de Auras chiar daca am jucat bine, la 3-3 am gresit o bila si m-am ars :) Cu cutitul la os am facut un meci bun in ultimul meci cu Vali Dinu si in sferturi am dat de teribilul Billy. Bila 9, masa 2 cu buzunare mici, vineri seara tarziu... Am inceput sa scartai si in curand era 1-4. E greu cand vezi ca te lasa balamalele, adversarul joaca foarte bine. Iti ramane doar sa fii cat mai demn posibil. Am mai prins o masa si la 2-4 Billy rateaza meciul lasand 9 pe buzunar. Karma s-a intors si am castigat 5-4 ... In semifinale acelasi scenariu ... 2-4 cu Sami si castig cu 5-4 ... Trecuse de miezul noptii si deja trecusem prin toate starile posibile. In bila 9 orice e posibil. Pe partea cealalta Mitea face surpriza si il scoate pe Manusa dar pierde in semifinale la Auras. Finala a fost fara istoric, am avut doar 2 sanse pe care le-am irosit, in rest nu am ajuns la masa Auras a jucat foarte bine. Cateodata biliardul te pune in situatii limita, am ajuns in finala desi nu am fost in cea mai buna zi ... cand te lupti sa vezi bilele si iti e greu sa vezi iesirile cum trebuie.Trebuie sa te adaptezi - te agati, faci rutina mai lunga, joci mai simplu, lasi adversarul sa se lupte cu mesele.
Si in final o lectie foarte importanta in biliard ca si  in orice sport - trebuie sa acceptam infrangerea si sa cautam sa ne analizam pe noi. de cele mai multe ori raspunsurile sunt in jocul nostru interior si nu in jocul, atitudinea sau norocul celorlalti. Uitam de multe ori sa urmarim sa ne imbunatatim  jocul pe termen lung si ne focusam pe castigarea unui singur set fara sa fim adevarati, fara sa fim sinceri cu noi si fara sa acceptam.
Asteptarile aduc suferinte - Budha

4 comentarii:

  1. Felicitari pentru rezultat, Iulian, intr-adevar lupta cu sine insuti e cea mai grea.

    Apropo la Sports Bar parca sunt mese SAM, de ce zici ca sunt grele? ce ai in vedere?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Masa 2 are buzunare micsorate la ea ma refeream mai mult. dar nici celelalte nu sunt asa usoare
      poate felul in care sunt taiate buzunarele le face mai dificile

      Ștergere
  2. Apropos de mese,am fost sambata noaptea in IDM ,nu mai fusesem de o vesnicie.Mesele cu buzunare tournament,postavul ala albastru obositor,parca nu mai aveau niciun farmec mesele de la IDM pe care altadata le vedeam atat de frumoase.Nu stiu ce a fost in capul managerului,mese care merg intr un club dedicat biliardului cum e TAC nu se potrivesc intr o locatie relaxata unde merg amatori,fete,etc.Cam stupid,dupa parerea mea,in primul rand din punct de vedere al business ului.Daca mergi cu amatori care baga o bila din trei incercari aia se vor plictisi repede.Bine ca nu micsoreaza si bilele de bowling sa se strecoare printre popice.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vorbit odata cu un patron din provincie, isi deschisese un club cu dynamicuri tata de mata nu alta si nu venea nimeni ... in apropiere era un bar cu mese jerpelite dar unde intra bila mai usor si se duceau toti acolo ...

    RăspundețiȘtergere