luni, 22 august 2011

Oxygen etapa 7

Ziua a inceput la 8 dimineata,am plecat la 9.00 dupa ce l-am cules pe Gabi Visoiu am ajuns la club pe la 9.20 Am pus schema pe perete, am scos materialele de concurs, si la 10 deja incepeau sa vina jucatorii la concurs.
 Pana la 11.15 am facut inscrieri si tragerea la sorti, apoi au inceput meciurile. Statutul de favorit mi-a asigurat un tur liber. Apoi am intrat la masa fara sa apuc sa ma antrenez inainte. Cu Radu Paraschiv, un jucator bunicel insa ultima oara l-am invins detasat. Eram destul de relaxat, poate prea relaxat. La 3-1 pentru mine am rata usor masa si meciul s-a intors. iesiri in safe, bile nasoale si imediat s-a facut 3-3. Aici am avut o sansa mai aveam o bila taiata dar n-am fost in stare sa o bag. La 4-3  mi-a facut masa si asa am pierdut un meci ce parea ca merge bine. Imi venea sa plec acasa, noroc ca si organizam concursul. De nicaieri a aparut maestrul Auras care din nou a incercat sa ma remonteze si mi-a spus ceva care mi-a ramas in cap si poate mi-a dat motivatia necesara sa continui. Sa las capul jos si sa o iau de la capat ca un barbat (Se pare ca anul asta o sa lupt numai pe spate, la toate concursurile a fost asa). De fapt de asta venim la concurs, sa ne luptam, nu ? 
Pe spate am castigat 3 meciuri  cu Tomy si 2 jucatori de la Sereno ( tanarul Buzamet promite sa devina un jucator bun )  si urma cel de calificare pentru duminica cu Gheorghe Nicolae de la Sereno. Am ratat 2 bile si era 0-2. A fost momentul in care am reusit sa ma concentrez cu adevarat avand sulita in coaste. Am reusit sa intru in meci si el s-a deconcentrat putin. la 4-2 am riscat totul pe o bila foarte grea, cu probabilitate 30-40 %.  Totusi am avut un sentiment pozitiv, simteam ca pot sa o dau. Si bile ca asta se dau numai in momente in care esti  in meci, in care concentrarea te duce undeva la nivele superioare relationare cu fizica bilelor.Bila avea loc fir de par sa prinda cativa mm langa colt. Am dat mai tare si cred ca manta s-a comprimat putin , combinat cu efectul stanga al bilei obiect a mai alunecat putin si a intrat in spatele bilei lui si de acolo in buzunar  Asa a iesit bila si am castigat 5-2.

 A doua zi jucam pentru intrarea in primii 8 din nou cu Ovidiu Turcoane care ma cam batuse ultimile 2 meciuri. Primul joc in loc sa fac break am ratat aiurea si mi-a facut masa. Jocul 2 sparge el si apoi , ceva mai rar, mi-a dat fault desi eu nu vazusem ca a atins cu tricoul. Si eu baiat bun nu reusesc sa fac nimic si era 0-2. Deja imi era rau ... Am avut putere sa o iau de la capat si m-am motivat foarte repede. fac break 1-2. Face si el break 1-3 Fac din nou break 2-3. greseste la spargere, fac masa 3-3 Sparg nu bag nimic baga o bila si apoi trebuia sa faca o scoatere nasoala si a bagat alba. Fac masa 4-3 deja meciul se schimbase si el era mai nervos. parca nu a bagat nimic, nu mai tin minte dar stiu ca am ajuns la masa. Aveam o bila intre ale lui ce mergea la un singur buzunar. Din pacate n-am iesit foarte bine si am ramas taiat rau. Daca m-as fi uitat mai bine cred ca reuseam scoaterea. Asa  am dat bine pe directie, dar unghiul fiind mare bila s-a oprit la 20 de cm de buzunar. Ovidiu a fost tare si a rmas toitusi concentrat, terminand masa. La 4-4 am spart bine. trebuia doar sa elimin o bila dintr-un capat al mesei si sa intorc inapoi unde totul era foarte usor. Am incercat sa ies cu bila de la jumatate incercand sa dau alba usor paralel cu manta laterala. Saracia de bila s-a scurs usor, usor in buzunar si cu asta si sperantele mele. Nu imi venea sa cred ce greseala am facut. Ovidiu si-a facut datoria de kiler si a terminat masa. Ar fi fost asa frumos sa reusesc revenirea asta pana la capat. Asa ca o gratie divina , o rasplata pentru eforturile si pasiunea depuse. 
 Pana la urma am facut 4 jocuri perfecte si am spart mult mai bine decat de obicei. 

Merituosul castigator s-a numit Ene Marius, relaxat si cu un joc extrem de eficient invingator in fata lui Coca, Auras si Ion Gabriel de 2 ori ( 7-6 si 5-3). 
Locul 2 Ion Gabriel a jucat la un nivel foarte bun,  aratand un biliard de calitate, l-a exasperat pe Nicolas cu cateva executii incredibile

Locul 3 "Hiena" Ungureanu Aurelian - inca nu este in forma de altadata, dar experienta lui mare il face un adversar de temut

Locul 4 Turcoane Ovidiu - interiorizat, concentrat, un fel de Calaret Singuratic, un luptator. 

Restul clasamentului il gasiti pe biliard forum :


3 comentarii: