miercuri, 28 decembrie 2016

Sfarsit de an

Se incheie un nou an destul de slab pentru mine, am trecut prin multe pe toate domeniile. Mi-am mai pierdut din dorinta de a fi prezent in fenomen din lipsa de timp dar si datorita unor personaje din biliard. Sper ca noul tac sa imi aduca din nou placerea de a juca  si sa pot sa am timpul pentru a juca cat mai mult ... Deocamdata Sports Bar este singurul club care mi-a oferit gratis pe viata :) Am si reducere la IDM asa ca am unde sa joc.Timp sa fie. 
 Federatia nu a mai facut ultimul turneu promis pentru anul asta fara nici o explicatie ...  jenant dupa parerea mea . Macar 4-5 turnee pe an se pot organiza ce e asa greu. Clubul TAc si-a continuat munca sustinuta si a asigurat conditii si turnee permanent si a facut zeci de turnee. 
Sper ca la anul sa nu mai existe atatea animozitati si toti din biliard sa traga in aceeasi parte, altfel vom ramane pe loc sau mai rau. Este bine sa fie cat mai multe initiative private, dar pana cand nu se va lucra la imagine ca sa vina parteneri din afara nu am facut nimic. Cand o sa vedem clase de liceu si generala la ore suplimentare de biliard. Doar organizarea de turnee nu va aduce nimic constructiv. Dar nu sunt multi oameni care vor promovarea biliardului ca sport si pasii necesari pentru asta sunt grei si neaducatori de profit. Asa ca nu vad in curand sa se intample asa ceva.. 

2017 va incepe in forta, la turneul din februarie organizat de Braga se anunta jucatori foarte buni din afara Feijen, Souquet, He, Drago, Van den Berg, Alcaide, Kazakis ...  Avem o motivatie in plus sa ne antrenam. Daca nu ajun gemnoi in Europa, ajung ei la noi !

Asteptam si noul format de la TAC iar din concurenta cu IDm sper ca vor iesi numai lucruri pozitive pentru jucatori. Sper ca TPA va continua munca frumoasa din anul asa si Babken va continua cu turneul de la Constanta. Eu sincer as face o liga din turneele astea, o etapa de TPA mai consistenta, turneul lui babken si 2 la Bucuresti cel putin. Asa am avea un adevarat clasament national si poate sponsorii s-ar orienta mai usor.   Este timpul pentru o asociatie, nu neaparat juridica.

Pana una alta va urez tuturor care iubiti sincer biliardul un Calduros LA MULTI ani !
Si pentru incepututl de anul viitor un exercitiu de dezmortire


3 comentarii:

  1. Exact asa sta situatia biliardului,si eu impartasesc opinia ta,initiativa privata nu este de ajuns sa aduca sportul asta la un nivel acceptabil de dezvoltare.Nici in sporturile consacrate cum ar fi handbalul sau fotbalul initiativa privata nu aduce succese multumitoare.De fapt,fara finantare publica,sportul romanesc nici nu ar exista.Cu atat mai greu sa ridici biliardul ca sa il duci la un nivel rezonabil.Primul mare impediment este cel financiar,nu poti asigura o baza de selectie fara un acces mai larg la logistica sportiva si nu vad cum ar fi convinsi patronii de crasme sa ofere gratuitati sau tarife modice generatiei de sperante.
    Federatia ar fi trebuit sa aiba rolul asta,de a asigura o baza materiala macar in cateva orase mari dar populata fiind de acesti mici gainari ,nu e in stare sa atraga niste fonduri consistente pentru a urni caruta.

    Sa urmarim evenimentele de anul viitor,poate se va relua si concursul lui Andrei Rusu si Appleton de la Brasov,a fost frumoasa prima editie.

    Multumindu ti ,in calitate de cititor al blogului pentru toata activitatea de informare si popularizare a acestui sport, iti doresc ca, avand performantele pe care ti le doresti,sa te bucuri din plin de noile scule.Un an cat mai bun si tie si celorlalti cititori ai blogului!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc băieți de urări să ne vedem sănătoși și liniștiți la mese. Un nou an bun tuturor !

    RăspundețiȘtergere