sâmbătă, 25 august 2012

NASUL III - LOVITURA DE GRATIE !

Primul concurs in IDM ... Am cazut in  primul meci cu Minca Andrei, un jucator care a crescut mult in ultimul timp si orice meci cu el este greu. Am inceput bine cu un run si am bagat alba la 9 De aici tot mai nesigur am ajuns sa fiu condus 4-0. Am prins sansa la masa si m-am asezat bine pe bile, fara sa gandesc , fara sa apreciez. Doar am incercat sa vad bine bila si iesirea si sa nu ma misc pe lovitura. Am inceput sa lovesc tot mai curat si curajos si incredibil joc dupa joc am reusit sa intorc meciul si sa conduc 6-4. Am gresit si a facut masa. la 6-5 sparge, face masa dar rateaza 7. Era sansa mea sa inchei meciul, la 6-6 era foarte greu. L-am dat cu manta la jumatate si apoi am inchis masa. Ce victorie frumoasa ! Urmatorul meci cu fostul elev Floricel a fost mai usor decat trebuia, el ratand mult, foarte mult.
Urma meciul de calificare in primii 16 cu Ovidiu Cristea. Daca pierdeam jucam de calificare cu Auras. Greu, foarte greu. niciodata nu am putut sa joc bine cu Ovidiu. Valoarea lui m-a facut sa ma simt mic, foarte mic. Incepea meciul si eu am reusit sa ma izolez la masa, sa imi pun sufletul pe masa, deschis, fara frica. ce o fi o fi. Speram ca sa ii fie greu fiindca nu cunoaste mesele asa bine. A ratat in primul joc, am terminat masa fara nici un gand interior. Adica am vazut decat bila si iesirea, asezare , balans lovitura fara sa ma misc. Am spart apoi foarte bine, am facut masa dar am ratat bila 9. jocul urmator ratez 8 ! La 2-1pentru el am castigat jocul si am facut 2-2. Apoi s-a mers cap la cap pana la 5-4 pentru el. M-am tinut scai de el, am terminat mese din safe am reusit sa ma ridic la un nivel ridicat. Cat reusesti sa faci sa taca eul care analizeaza, si sa ramai pe cel autotmat ai mari sanse sa se intample lucruri incredibile. La 5-4 pentru  el fac break, al doilea din set. La 5-5 mi-a lasat masa si am incheiat-o. Tensiunea crescuse incredibil, stiam ca am o sansa cu care se poate sa nu ma mai intalnesc. Ma gandeam la sprijinul lui Auras de-a lungul timpului ,  care m-a incurajat mult si  care mi-a spus tot timpul ca pot trece de un anumit prag si ca pot juca la un nivel inalt.
Am spart, bine si am terminat cel mai frumos si greu break din viata mea. Bila dupa bila am bagat perfect. Am ramas pe 9 cam departe, dar nu ma mai putem opri. parca timpul s-a oprit in loc cand m-am pus pe bila. Din fericire s-a dus la siguranta si minunea s-a produs ! Nu cred ca am fost vreodata mai fericit dupa un meci de biliard. Mi-am invins niste limite azi si m-am reindragostit de biliard ! Vroiam sa imi vand tacul, nu o sa o mai fac.
Meciul din primii 16 cu Ionut Simion a fost greu si chinuitor. Imi scazuse energia mult dupa meciul cu fatza si n-am jucat stralucit dar am ajuns la 6-4. Aici ratez din nou si pustiu face masa si apoi in jocul urmator din safe da la 3 si baga 9. Uite asa iti fuge terenul de sub picioare la bila 9. La 6-6 sparg si nu ramane nimic. Dau push si las alba departe, avea optiunea sa incerce safe sau o combinatie intoarsa 1 cu 2. Puteam sa pariez ca va juca combinatia. A ratat si mi-a lasat masa. Am intrat din nou pe automat, cu o presiune incredibila, am bagat un 4 si un 5 foarte taiate pe manta, din alea de te rogi daca o intra. Din fericire am incheiat invingator  ziua, sunt in primii 8 !
Godfather is back, MF !

3 comentarii:

  1. Bravo coane Iulica! Felicitari!
    Faina si povestirea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt batran de iti rupi dintii in mine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa o asemenea prima zi, abia astept sa aflu ce se va intampla duminica. Felicitari pentru jocurile frumoase oferite.

    RăspundețiȘtergere