vineri, 4 martie 2016

Accelerație

Am început sa simt tacul cat de cat mai bine, am trecut cu bine de perioada
de vânzare, cam la 6-7 luni schimbam shaftul sau tacul. Programul și-a făcut treaba, nu am jucat nimic o luna, nu mai înțelegeam nimic din lovituri. Dar cum am promis sa ma potolesc, am rezistat și am trecut cu brio. Shaftul Cem e minunat,  nu am ce schimba. La ultimul turneu am avut un prim meci minunat, cu mese din toate pozițiile, joc pe automat și accelerație prin bila alba. Foarte importanta accelerația, cel puțin din punctul meu de vedere... Multi jucători nu realizează importanta ei și chiar dacă au fundamentale bune, o mecanica bună, lovitura lor arata plana și fără sare și piper, o bila alba lesinata :) Cam asa simt și eu când nu joc bine de obicei de la asta e. Tintirea cam e ok, aliniere....  Dar lipsește încrederea și antrenamentul cateodata. Încerc sa compensez cu inima... Când accelerez cum trebuie alba, totul se așează și prind ritm bun la masa. 3 lucruri sunt importante pentru mine ca sa îmi revin :
 ultimul balans în spate sa fie lent,altfel e foarte greu sa accelerezi în față
 pauza în spate
trecerea prin bila alba spre țintă (follow - trough) lăsând tacul sa se oprească singur. De multe ori dacă ma concentrez prea mult la Alba lovitura e scurta, intepata...
Am început sa am mai multe meciuri bune decât proaste asta e clar. Am pierdut la ultimul Amator cu monsieur Merezeanu care a jucat chiar bine, eu nu am putut sa joc asa cum trebuie și m-a pedepsit în decisiv. Pentru mine nu înfrângerile sunt greu de digerat, ci loviturile proaste fără ce trebuie, fără curaj... M-am înscris la Amator acum, nu mai vad nici un farmec sa mergi la Pro, meciuri prea lungi primul la 9, premii mici și nu prea pătrunzi nici acolo. Nici măcar eticheta nu e de Pro. Un fel de Amator dar cu cei mai buni...  Am sa mai merg dar mai rar, mai ales ca în weekend sunt de obicei amândouă și îmi e greu sa joc în ambele părți. Sâmbăta e adunarea generala la Frb, vedem ce va fi și acolo. Avem câțiva reprezentanți la turneul de la Salonic,  Mario și Alicus sunt pe fata, stream gratuit...  Mai multe detalii la link-ul de mai jos  sau pe blogul colegului Alexandru de la Time4billiard
https://cuescore.com/tournament/"THESSALONIKI"+9-BALL+OPEN/1041042 

5 comentarii:

  1. "Pro e un fel de amator dar cu cei mai buni"Normal,ce avem jucatori profesionisti?Ca vreo cativa ard gazul prin vreun club unde au un aranjament sa se antreneze gratuit in schimbul a nu stiu ce serviciu asta nu inseamna profesionist.Toti sunt amatori ca valoare si majoritatea la fel ca mentalitate.

    E bine ca ti ai infranat dorinta de schimbare,ca de fapt asta e problema ta,dorinta de schimbare.Asta nu deranjeaza la un colectionar sau un amator dar la un jucator competitiv ca tine nu face decat sa incurce.Odata si odata trebuie sa te asezi si tu la casa ta cu tacurile astea ca prea ai zburat din floare in floare.

    Insa oricum ai juca nu ai de ce sa fii nemultumit.Dupa mine esti singular printre jucatorii puternici.In conditiile in care nu te antrenezi te mentii la varf printre toti tinerii astia proaspeti care au invatat biliardul din scoala generala si care joaca oricum mult mai des decat tine.La cat te antrenezi esti prea bun.

    Tare sunt curios ce se discuta prin adunarile alea generale.Dupa mine lucrurile sunt simple:vrei sa dezvolti biliardul,e nevoie de bani.Bani privati nu vor veni pentru ca nu aduce profit,nu e ca fotbalul,deci e vorba de bani de la stat.Ca sa vina de la stat trebuie(pe langa conexiunile politice de lobby) sa existe un plan sanatos de dezvoltare s sportului astfel incat sa tinda sa devina de masa.Ca sa devina de masa iar nu poate sa devina in conditii de privat,nu vei putea convinge patronii scartari din tara sa faca un pret bun desi exemplu Dobre-TAC arata ca e o reteta de profit asta cu umplerea clubului cu preturi mai mici.
    In concluzie situatia e foarte proasta si nu vad vreo rezolvare.Dar m as bucura sa stiu ca cineva poate face macar un plan viabil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frate vulpoi... nu mă mai pot loga pe forum. Probleme?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S o fi saturat si forumul de noi la cate prostii scriem,poate vrea sa mai respire si el putin aer proaspat.

      Ștergere
  3. Nu știu am mutat de 2 zile forumul am sa încerc și eu. Ce mesaj da? Poate trebuie sa refaci parola

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu mai țin minte ( cu exactitate ) mesajul, spunea ceva că userul este logat, ceva de php și apoi te arunca în pagina de start fără a fi logat. Am mai observat că au dispărut 1-2 posturi ( cele de pe data de 2 ), practic părea o versiune de back-up până pe data de 1 inclusiv. A fost așa 2 zile, acum totul este Ok.

    RăspundețiȘtergere