duminică, 24 ianuarie 2010

Despre buzunare

Vorbeam zilele astea cu Babken si ma plangeam de o masa ca nu prea intra bila, ca buzunarele sunt foarte reticente,ca fac colt-colt, ca daca ciupeste bila putin manta iese afara, bla bla si tot asa. El se uita la mine, zambeste asa in coltul gurii si zice " Nu e chiar asa ". Adica zic eu, cum nu e asa. Uitandu-ma la el cum mustaceste am inteles ce vrea sa zica si il intreb : " Aaaaa daca lovesti pe centrul buzunarului nu mai face colt-colt !?! ". Se uita la mine si mai mareste putin zambetul (asta la Babi inseamna un ras puternic LOL) si raspunde parca eliberand un mare secret : " DA !!!" . Of, pai de ce n-ai zis bre asa ?
Inteleapta chestie :)))

9 comentarii:

  1. In King's l-am vazut odata pe Ovidiu, exact cu o zi inainte de Euroarhitect, se antrena la o masa de la nefumatori (cea de langa toalete). In 2 ore nu am vazut sa-i scoata buzunarul vreo bila. Deci se poate :) Si lovituri in forta, iesiri cu 2-3 mante, spectacol :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. E mentionat cam in toate instructionalele pe care le-am vazut: Aim (and hit) for the PRO side of the pocket...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai elaborat anonimule, pa romanski :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu stiam de a rata pe partea profesionistilor (missing on the pro side. daca te uiti la meciuri de la concursuri mari, foarte multe lovituri ating manta si intra chiar si la nivelul ala.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt diferente f mari intre mesele de competitie si ce gasim in cluburi...De la postav, mante, pane la echilibrarea si intretinerea meselor ... Am jucat recent intr-un club cu mese noi Brunswich(care sunt mai permisive fata de modelele europene) si bilele se scurgeau frumos...

    RăspundețiȘtergere
  6. Revin la Pro side of the pocket. Am scris in engleza pentru ca sunt sigur ca toti ati auzit expresia asta, iar in romana nu ar mai fi sunat asa cunoscut.Probabil toti tintiti asa instinctiv oricum...Ideea e ca trebuie tintite parti diferite din buzunar in functie de pozitia bilei obiect.Daca bila obiect este pe foot spot(adica unde este plasata bila 1 la aranjarea rombului de bila 9, inainte de spargere) se tinteste de ex mijlocul plasticului negru al buzunarului. Dar daca bila obiect este lipita sau aproape lipita de manta si se trimite de-a lungul mantei in buzunar, evident ca nu se poate tinti tot aceeasi parte a buzunarului ca mai sus. Acum se tinteste taietuta buzunarului. Sper ca m-am facut inteles, e destul de greu de explicat fara o masa unde sa vizualizam...

    RăspundețiȘtergere
  7. Da , asta e ok. Stiam asta. Este o greseala omeneasca pentru ca ramai in cap cu mijlocul buzunarului. Este unul din primele lucruri pe care le predau unui incepator. Daca se pricepe de la inceput, salveaza multi neuroni :))
    Sunt mese unde chiar daca lovesti ca la carte laterala buzunarului, nu intra, ori manta nu e inclinata cum trebuie, postavul nu e strans .... De asemenea pentru pozitie mai trebuie sa "furi" buzunarul cateodata, si de ex la o lovitura dreapta sa trimiti bila in laterala buzunarului sau la una taiata sa ciupesti putin manta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Concluzia e ca ... trebuie sa te antrenezi mai mult ca sa reusesti ceva :))

    RăspundețiȘtergere