marți, 3 februarie 2009

London Masters


Uite ca a trecut un an de cand am fost si eu la mastersul 2008 din London, dar parca nu s-a comparat cu cel de anul asta. Am fost de data asta ca spectator si am avut cu totul alta perspectiva asupra lucrurilor. Se pot spune multe despre London, dar cred ca cel mai mult conteaza atmosfera de acolo, ca o familie, toata lumea se cunoaste cu toata lumea, e ca un club exclusivist, ceva de genul asta. As spune ca la orice nivel te-ai gasi dramele si reusitele se pot trai la aceeasi intensitate. Am vazut un tanar Edi care a jucat cu o relaxare si un tupeu remarcabile, reusind sa treaca de Grig ( reprezentantul London la concursul Eurotour, apropo este singurul club din Romania care trimite pe cineva la un concurs de o asemenea anvergura !!! ),pentru ca apoi sa il demoleze pe "batranul" Vasilache, acesta departe de forma din zilele bune cand il batea in finala pe Auras cu 7-0, parca incapabil sa regaseasca bucuria jocului, acea stare care te face sa risti, sa joci cu inima si dornic de afirmare.
In sfarsit, unul din eternii favoriti dar cu prea putine turnee castigate, George ( care este si finul meu, tre sa spun), mereu in preajma podiumului, un tip care stie foarte bine jocul si poate bate pe oricine dar care parca fuge de primul loc, existand mereu ceva care il impiedica sa castige, a castigat primele primele meciuri jucand economicos si accelerand atat cat este nevoie. In sfarsit pe spate s-au dat lupte grele incheiate cu 9-8 multe dintre ele, si undeva la ora 20 mai ramasesera 4 jucatori, campionul de anul trecut Ionut Ionescu si Calin pe spate, George si Edi pe fata.Dupa ce toata lumea in dadea pe tanarul Edi castigator in finala pe fata,George i-a administrat acestuia un sever 9-0 egal cu o bataita la fund impunatoare de respect si care a sapat adanc in egoul tanarului lup si a galeriei sale numeroase. Calin invinge greu pe Ionut cu 9-8, iar iar Edi cu 9-8 pe Calin pentru sansa de a juca in finala pentru titlul de Master.
O alta premiera care s-a petrecut duminica seara la London, a fost primul meci de biliard ce a putut fi vizionat prin live streaming pe internet, astfel am putut urmati finala de acasa. Cel mai frumos a fost ca destui spectatori au ramas sa asiste pana la final, festivitatea de premiere desfasurandu-se undeva in jurul orei 24.00 !!! Intorcandu-ma la finala , ambii jucatori au fost destul de crispati si obositi, George nu a mai reusit turul de forta din prima infruntare. Tanarul Edi a condus aproape tot timpul, insa pe final nu a reusit sa mentina ritmul, a facut cateva greseli copilaresti, inclusiv o bila noua ratata si lasata pe buzunar, si adversarul atat a asteptat si a sprintat pe ultima suta spre titlul de Master si un consistent premiu de 5500 RON.
Trebuie felicitat aici si London Club care se preocupa si de latura sportiva a jocului, organizand pentru membrii clubului concursuri lunare atat la seniori cat si la juniori, plus Cupa Liceelor, acum trimite pe cheltuiala clubului reprezentant la Eurotour ...

3 comentarii:

  1. foarte tare postul asta.am inteles ca vei veni si tu la anul in london la concursuri deci succes:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci, imi era dor de atmosfera din London, chiar asa traind in minciuna, ca sa parafrazez un mare jucator al timpurilor noastre !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. da nu e kiar foarte mare dar e bun :))

    RăspundețiȘtergere