luni, 23 februarie 2009

Concurs in London

Prima participare de anu asta in piramida finala din London s-a dovedit un dezastru, din nou spargerea nu m-a avantajat deloc, si n-am facut nici un break. Primu meci a fost cu Gabi, care a si castigat pana la urma turneul. N-am jucat prea bine nici unul, da eu am fost parnaias rau, parca ma tinea unu mic si negru de maneca, nu simteam nici o lovitura. Cu o zi inainte n-am avut ce face si am curatat ata de pe maner. Mare greseala !!! Aceasta a devenit asa de alunecoasa incat imi scapa tacul din mana. Anyway am mers cap la cap pana la 3-2 pentru el, cand am ratat ultima bila plina si el a facut 4-2. Ca de obicei in ultimul timp, marele jucator din mine nu a considerat necesar sa faca acele lucruri mici dar care facute la fiecare lovitura te ajuta sa devii constant: sa te uiti unde vrei sa ajungi cu bila alba, sa te uiti unde lovesti bila obiect, sa nu te repezi ca fraieru daca nu esti sigur cum trebuie sa joci, sa nu te grabesti, sa te asezi ca lumea pe lovitura, sa te motivezi ........... Ca toate astea nu vin de la sine asa cum am sperat eu, crezand in talentul meu incomensurabil. In ultimul timp la antrenament am incercat sa fiu cat mai relaxat si mi-a reusit, in concurs insa parca am 300 kg pe umeri. Meciu 2 a fost cu Bogdan, aka Hustler. Aici chiar am fost relaxat si ma asteptam sa joc bine si stiam ca o sa imi dea sansa sa vin la masa. Din pacate el a jucat mai bine, si curand era 3-0 pentru el. Am reusit sa revin pana la 4-3,cand n-am putut decat sa ma uit cum face break dupa o spargere foarte buna. Pana la urma, atitudinea iti aduce performanta. Chamy a ajuns in finala, batranii ca mine, George, Gili s-au predat, doar Vasilache s-a mai batut pana la locu 3.
Pastila actuala Moori Quick nu mai imi convine, principalul inconvenient este ca devine lucioasa destul de repede si nu mai prinde bine pe bila alba, aluneca pe ea si astfel ajung sa lovesc in alt punct decat cel intentionat. Asa ca am decis sa incerc 3 tipuri de pastile luna viitoare : Super Pro, Wizard si Hercules 2. Ma gandesc sa le pun pe 3 shafturi in acelasi timp si sa invit mai multi jucatori la un workshop sa obtin cat mai mulde feedbackuri.

7 comentarii:

  1. Asta e, lasa ca mai vin si alte concursuri .....

    RăspundețiȘtergere
  2. Da asa e, sper sa imi revin la forma care m-a consacrat :))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Poti sa imi spui si mie cum ai curatat "irish linen"? Se poate curata si cu produse autohtone sau este nevoie de ceva special? Ar fi interesant si un sfat despre curatarea shaft-ului in cazul in care nu putem beneficia de produse specializate din sua...O alternativa pt "low-budget" sa zicem care sa dea roade...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am curatat cu Shark Oil, este comandat de pe Seyberts. Eu nu ti-as recomanda, ca ramane foarte alunecoasa. Din ce am citit se curatat si cu alcool care se evapora usor, ideea este sa nu folosesti lichid care daca uda ata poata sa o desprinda de butt.
    Pentru shaft,asa de criza,in primul rand curata-l dupa fiecare utilizare. Dupa ce joci, mergi la baie si ia cateva servetele mai umede( nu ude, incearca sa pui cat mai putina umezeala pe shaft)si cateva uscate. Sterge shaftul cu cele umede si apoi imediat cu cele uscate mai strans si mai energic astfel incat ca prin frecare sa nu mai ramana umezeala pe lemn.
    Acasa poti sa faci operatiunea cu un burete de bucatarie( nu partea abraziva) inmuiat si stors foarte bine. Altii il mai curata cu spuma de la sapun pusa pe burete, ai grija sa o stergi foarte bine. Dupa ce e curatat,poti sa il freci cu o bucata de piele( sau hartie igienica, este putin abraziva, la mine a mers, servetele....) presand pe shaft si cu miscari rapide,astfel se mai atenueaza porii si o sa alunece destul de bine.
    Eu acum nu il curat decat cu Shark Oil la mai mult timp, mai folosesc si o ceara protectoare si cam atat.

    RăspundețiȘtergere
  5. pacat de concursul acesta oricum mai ai sanse tot anul sa dovedesti ca te pricepi la sportul asta:D. Oricum un lucru foarte important pe care l.am observat in london este ca juniorii sunt foarte bine pregatiti este ca un fel de academie:)). Dovada si victoriile pe care le-au obtinut la acest concurs in fata celor mult mai experimentati. Edy Alin Ciochir Bedea si altii de varsta lor pot ajunge departe in ritmul acesta...parerea mea

    RăspundețiȘtergere