duminică, 15 februarie 2009

Concursuri

Asa, uite ca s-a terminat Eurotourul, si "Terminatorul" Feijen castiga al doilea concurs la rand, dupa etapa de la Madrid. A trecut in semifinale de polonezul 9-7, mai usor decat arata scorul. Kaplan de altfel un jucator foarte bun, insa nu are acea sclipire care sa il faca campion. Am vazut insa un campion in devenire in cealalta semifinala, unde tanarul de doar 15 ani Mario He a carui cea mai buna clasare pana la acest concurs a fost locul 49 l-a intalnit pe "Kaiserul" Ralf Souquet.He a inceput prost la Paris, pierzand primul meci luand drumul lung al meciurilor de pe spatele piramidei, si s-a calificat pana la urma pe tabloul principal invingandul pe polonezul Babica.Apoi a invins jucatori buni dar nu foarte celebri pana in semifinala cu Souquet. Souquet pe de alta parte s-a luptat ca un leu invingandu-i pe David Alcaide, Fabio Petroni si Marcus Chamat, in primele doua intalniri revenind de la 6-8 respectiv 5-8 !!! Ei bine tanarul austriac ( desi are radacini asiatice), a jucat foarte dezinvolt,cu lovituri de mare campion ( mi-a amintit de Wu Cha Ching, campion mondial la 15 ani, la fel de grasut pe atunci)si l-a fortat pe marele Souquet sa se recunoasca invins. Finala n-a avut istoric, tanarul nostru a terminat benzina si astfel Feijen a castigat relativ usor.
Astazi m-am intors la concursurile din London, cu obiectivul clar de a ma califica pentru piramida de 16 de saptamana viitoare. Primul meci, cum se putea altfel decat cu domnul Alex Ionescu, omul cu care m-am dezintegrat la Mastersul din 2008, dupa ce aveam 4-2 si bila neagra de introdus,la un pas de a intra in primii 6, am ratat si am facut si fault, iar de acolo am intrat in picaj liber. Asa ca intru hotarat, sparg si fac break,zic gata al meu e. Ajungem la 2-2, si cosmarul se repeta, ratez bila 8. Se pare ca am veleitati de masochist !!!Pierd si trec pe spate unde am avut un parcurs relativ usor, asa ca m-am calificat pana la urma. Culmea ironiei, Ionescu nu s-a calificat, fiind invins de Cinefilu cu 5-4 dupa ce a condus 4-1 !!!Alti calificati:Bedea, Ciochir, Costache,Borcan, Chamy, Tighi.

8 comentarii:

  1. Ciochir nu Chiochir:))...oricum bravo ai inceput cu dreptu!! Succes.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un inceput promitator... daca doar asta era obiectivul! Eu sunt sigur ca week-end-ul urmator ne faci o surpriza si ajungi macar in 4-8... mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am modificat,Mr. Ciochir felicitari si tie ca te-ai calificat.
    Sper sa imi repar breakul pana duminica, am spart acum cu un tac de imprumut si nu prea mi-a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oricum intresante calificari......lipsesc multi dintre finalistii de la Master. Asta nu inseamna ca nu o sa avem meciuri frumoase, ci din potriva, cred ca deja concursul London s-a intarit. Tu ce zici de asta?....abia astept concursul.....

    RăspundețiȘtergere
  5. Nivelul a crescut din ceea ce mi-am dat seama, fata de 2007 tinerii joaca mult mai bine, cred ca asta diferenta. Uite in meciul de calificare de ieri tanarul Andrei mi-a facut la inceput un break rapid ,si putea iesi rau daca nu ma concentram bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. da este foarte greu concusul dar dupa parerea mea este foarte bine si pt cei care sunt mai tineri dar si pt ceilalti sa fie asa pt ca inveti multe lucruri. E de preferat sa te bata un jucator f bun decat sa castigi la randul tau cu un incepator. Se anunta un an foarte interesant:D.
    Si ms pt modificare:P

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu mine n-o sa mai aiba nimeni meci usor, promit. M-a terminat meciul cu Chamy ( 2 negre ratate si un kix la 4-4 cand aveam cea mai importanta bila pt break ).
    La 3-1 pt tine am si renuntat sa lupt, ma simteam foarte obosit si oarecum dominat. Noaptea de dinainte si-a spus cuvantul ( 2 ore dormite ).

    Bafta saptamana viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Asta e atitudinea potrivita Andrei, ramane sa o demonstrezi la masa.
    Bafta si tie in continuare !

    RăspundețiȘtergere